Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neonki  (Przeczytany 2616 razy)
tomeek7
Bywalec

« : Lipiec 26, 2004, 08:18:29 »

Kupilem wczoraj 13 neonkow i pokarm dla nich. Jest to Vitality&color granulat, zauwazylem dzisiaj ze moje neonki nie chca tego jesc, a w dodatku te granulki nie opadaja na dno!!! Powiedzcie mi czym mam karmic moje neonki. Narazie karmie je platkami superVit basic ktore jak sie uda to spadna im.

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2004, 09:05:12 »

Spokojnie, nauczą się to jeść. Ja tak miałem z bojownikiem, który nie chciał jeść pokarmu Tetra Betta. Po trzech dniach do niego dotarło, że chcę dla niego dobrze Smiley
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2004, 10:47:42 »

Rybki często jak je zakupimy niechcą od razu jesc zadnego pokarmu bo zmieniło sie dla nich otoczenie i moze tak byc przez pare dni ale w koncu głód wygra, przyzwyczają sie do nowego zbiornika i zaczną jesc Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2004, 20:51:22 »

na razie rozdrabniam te gramulki ktore kupilem i moje neonki wcinaja az iim sie pletwy trzesa :wink:

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Riczi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Lipiec 27, 2004, 20:13:58 »

Jednak często a nawet bardzo często jest tak, że sprzedawcy w sklepie zoologicznym karmią ryby jakimś świństwem, a na dodatek rzadko, więc przynajmniej u mnie jak sypne pokarmu to nowa ryba rzuci się do jedzenia, że aż trzeszczy. Poza tym neonki już mają to w sobie że trzeba je przyzwyczajać do suchego pokarmu.

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: