Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pokrywa na akwarium 45x25??  (Przeczytany 5333 razy)
gplokarz
Nowy
*

« : Sierpień 16, 2008, 16:39:07 »

Czy ktoś z was spotkał sie z pokrywa na takie akwarium? Przeszukałam  juz wiele sklepów internetowych, allegro, niestety bez skutku... Czy takiej nie produkuja? Przyznam, że wolałabym kupic gotową, niż robic na wymiar .... Z góry dziekuje za info.
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2008, 16:46:49 »

nie kupisz takiej pozycji w standardzie.
do it yourself.
gplokarz
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2008, 16:51:24 »

Tylko mnie nie załamuj Sad(((((((((((((((((((((((((
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Sierpień 16, 2008, 16:59:55 »

proponuję zakup nastawnej belki oświetleniowej lub modułu oświetleniowego + mała zabudowa lub szyba z narożnikami z plastiku.
ewentualnie zakup kinkietu na tzw. łapkę + świetlówka kompaktowa jak najdłuższa i jak największej mocy renomowanej firmy np. philips, sylvania.
gplokarz
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 16, 2008, 17:04:17 »

Już szukam, nie iwem czy będę potrafiła znalezc, kompletnie nie wiem o co chodzi Wink
Tak to jest, jak sie zostanie obdarowanym nietypowym (jak widac) akwarium...
gplokarz
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2008, 17:07:02 »

A wieksza pokrywa bedzie problemem? (np 30x50) Oczywiscie pomijam walory estetyczne
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2008, 12:03:15 »

nie będzie problemem, ale powiem szczerze - kup sobie nowy cały zestaw, samo akwarium jest bardzo tanie.
gplokarz
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 18, 2008, 06:49:12 »

No właśnie... najchętniej to bym to akwarium zamieniła na większe, ale w sklepie pewnie nie przyjmą, bo jednak używane Sad A z drugiej strony inwestowac niewiadomo jak też nie chcę, bo nie wiem, czy mi i dzieciakom się to spodoba (to moje pierwsze akwarium), i dlatego zaczynam od tego co już mam - "na próbę"
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Sierpień 18, 2008, 08:06:31 »

Jeśli nie masz zdolności do majsterkowania i nikt nie chce się tego podjąć to może zastanów się nad belką oświetleniową?

http://www.holenderskie.nazwa.pl/index.php?p2901,belka-atman-dr-38

Zadzwoń abo napisz tam i zapytaj się czy będzie pasowała na 45 cm akwarium. Można też dać dłuższą o ile nie przeszkadza Ci kilka cm wystające oświetlenie. U siebie mam za długą o 20 cm ale muszę powiedzieć, ze akwarium jest ładnie doświetlone z boków i estetycznie to wygląda.

Są w sprzedaży różne lampki nad akwarium, np tu:

http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/lampa-regulowana-d%C3%82%C5%82ugo%C3%82%C5%9B%C4%82%C5%9A-p-4178.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 08:10:32 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: