Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetki i ślimaki  (Przeczytany 2230 razy)
LoQ
Nowy
*

« : Wrzesień 03, 2008, 17:45:37 »

Witam, przed chwila przeczytałem post gdzie ktoś pisał że krewetki zjadają glony? To prawda? Trochę się dziwię ale się nie znam i stąd to zdziwienie, no i jeszcze napisano że ślimaczki tez nie szkodzą bo wyjadają szczątki roślin i glony...Pytam bo jak to prawda to nie będe wywalał ślimaczków - chociaż są pojedyncze małe sztuki czasami i kupie krewetki...(akwarium 70litrów).pozdrawiam
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 03, 2008, 17:53:16 »

krewetki naprawde jedzą glony  Wink a jakie masz ślimaczki?? takie małe w kropki??jeśli tak to zatoczek  Wink ale lepiej usuń ich większość bo za tydzień będzie ich tak dużo że nie będzie w akwa widać nic poza milionem małych ślimaczków   papa
http://oczkowodne.net/fauna/zatoczek2.jpg

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 03, 2008, 18:51:37 »

krewetki naprawde jedzą glony  Wink
Wszystkie  Huh

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
LoQ
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 03, 2008, 19:08:09 »

no coś takiego ale ma z 2 milimetry - małe, ale parę sztuk i jak coś widze to wywalam albo przerabiam na mielonkę dla kiryska:)
a ile mogę mieć krewetek w takim akwa? one jakoś się rozmnarzają? Ile mam kupić i jakie żeby nie wydawać kasy jak mają się rozmnożyć za jakiś czas:) widziałem Red Sherry fajne ale czekam na odpowiedź zanim kupię:D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2008, 19:10:47 wysłane przez LoQ » Zapisane
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 05, 2008, 09:47:37 »

krewetki naprawde jedzą glony  Wink
Wszystkie  Huh
Nie, ale większość. Z całą pewnością zielenice, może nie wszyskie ich rodzaje, ale dużo, również namoczone uprzednio w soku z cytryny krasnorosty

a ile mogę mieć krewetek w takim akwa? one jakoś się rozmnarzają? Ile mam kupić i jakie żeby nie wydawać kasy jak mają się rozmnożyć za jakiś czas:) widziałem Red Sherry fajne ale czekam na odpowiedź zanim kupię:D
No, w 70l to red cherry możesz mieć duuużo. Na początek wystarczy Ci 6-10 sztuk. Jeśli trafią na odpowiadające im warunki, będą się rozmnażac lepiej niż gupiki  Grin
A jakie masz tam ryby?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2008, 09:51:17 wysłane przez matka siedzi z tyłu » Zapisane

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
LoQ
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 05, 2008, 15:05:10 »

no rybki to na razie tragedia bo akwa "odziedziczyłem" a nie mam komu oddać rybek:

1x prętnik miodowy samiec
1x prętnik karowaty samiec
1x molinezja ostousta
2x molinezja balonowa
4x neonki
1x glonojad
1x kirysek
2x kosiarka

chcę ujednolicić do:

5x pretnik -  2 samce i 3 samice
7-8x neonek
no i wyjadacze pozostają:)
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 05, 2008, 17:59:43 »

Sporo.
Przy takiej ilości ryb marne są szanse na dochowanie się jakiegoś przychówku red cherry.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
milkab007
...
Nowy
*

:P

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 07, 2008, 13:31:54 »

Ja bym na twoim miejscu wybrała krewetki, bo ze ślimaczkami mam niemiłe wspomnienia Smiley Przeniosło się tego cholesrstwa kilka sztuk na roślince oddanej mi przez znajomego taty i miesiąc później musialam zrobić "odślimaczanie" akwarium Cheesy Takie powolne, ale mnożą się szybko Tongue

Milena Tongue
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: