Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Larwy komarów  (Przeczytany 4859 razy)
jacek
Stały użytkownik

« : Lipiec 21, 2004, 13:12:51 »

Słuchajcie mam taki problem: Moja sąsiadka wyjechała na wakacje i miałem jej podlewać kwiaty zostawiła wode w pojemniku. Dzisiaj podlewam a tu w wodzie pływają larwy komarów wyłowiłem ich troche z tej wody. Czy moge to dać moim rybkom w tej wodzie było troche liści nasion ziemi.
Czy moge dać to moim rybkom bez ryzyka że dostaną jakieś choroby.

Pozdrawiam wszystkich :-)
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2004, 13:19:52 »

przepłusz pod bierzącą wodą
Szkloney
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2004, 18:12:01 »

Ja larwy komarów łowiłem ze starej opony z traktora. Zawsze je troszkę popłukałem i do akwa. Rybcią nic się nie działo

54 i 260 litrów - coś pięknego
POZDRAWIAM :-)
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2004, 19:17:21 »

Śmiało podawaj rybcim Smiley tylko patrz żeby nie zabrudzić wodysobie jakimś syfem. Też karmię larwami komarów i rybcie wręcz za nimi przepadają. Niedługo pewnie nie będą jadły płatkoow bo te nie uciekają i co to za radość zjeść coś co swobodnie opada na dno...

112,25
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 21, 2004, 19:43:38 »

Mi się nawet kiedyś udało wyhodować dorosłe komary... Nie polecam  Smiley
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 21, 2004, 19:46:14 »

Cytat: mdramski
Mi się nawet kiedyś udało wyhodować dorosłe komary... Nie polecam  Smiley

mi też się udało Smiley potem taka chmara mnie przez miesiąc nękała Shocked  :shock:  :x  :twisted:  :cry:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #6 : Lipiec 21, 2004, 20:04:05 »

Dlatego złowione larwy komarów przetrzymuje się tylko na balkonie lub w piwnicy , grunt to własne bezpieczeństwo a z komarzycami nie ma żartów.

112,25
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Lipiec 21, 2004, 20:13:43 »

Cytat: Tramal
Dlatego złowione larwy komarów przetrzymuje się tylko na balkonie lub w piwnicy , grunt to własne bezpieczeństwo a z komarzycami nie ma żartów.

No tak, przecież były w misce na balkonie, ale przez okno wlatywały :evil: dobre że mieszkam w kamienicy jako syn właściciela bo bym miał kłopoty z sąsiadami Smiley
jacek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Lipiec 22, 2004, 08:39:58 »

Dzięki dałem dziś larwy moim rybkom zjadły wszystkie  Cheesy

Pozdrawiam wszystkich :-)
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Lipiec 22, 2004, 11:17:38 »

Na dnie mam piach i zdarzało mi się wychodować w akwarium dojrzałe ochotki. Krwi nie pije, ale do komara podobne. Odkąd mam bocje, nie istnieje problem poukrywanych w piachu larw czy rureczników Tongue Nic im nie ucieknie.

Tańczący z rybkami
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #10 : Lipiec 22, 2004, 13:28:04 »

tez chyba się zdecyduje na bocje do walki ze ślimakiem i ukrytymi innymi zywymi "pokarmami"...

a co do balkonu to jeśli drzwi będą zamknięt to nie wlecą. Pozatym lepiej karmić świeżo złowionymio komarami a nadmiar suszyć lub mrozić (larwa komarów ma więcej tłuszczu niż np. dafnia i lepiej nie karmić nią non stop. za to jest bardzo kożystnaprzy rozmnażaniu ryb i podnosi liczbę wylęgu. jesta zaraz po dżdżownicy Smiley )

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: