Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glonojad syjamski i molinezje  (Przeczytany 3799 razy)
bebooczek
Nowy
*

« : Sierpień 16, 2008, 08:44:59 »

Witam mam pytanie... mam w akwa 112 l 3 takie glonojadyhttp://www.azgardens.com/images/Gold-Algae-Eater.gif
i odkad je mam zauwazylam ze gonią za soba, tak jakby chcialy sie przepedzic... dzisiaj zauwazylam ze jeden glonojad na dosc wydety brzuszek i taki szarawy sie zrobil... możliwe to zeby byl w ciązy? jak sie odroznia płeć u nich?

i druga sprawa z molinezjami... dostalam z zoologicznego ciężarną molinezje juz w dosc mocnym stadium ciazy a zauwazylam ze 2 molinezja goni za nią i tak jakby chciała ją w pupe ugryżć( sorki za taki szczegol ale tak to wygląda) ciagle do niej podpływa i potem sie gonią... niewiem czy to samiec czy samica i czy to dobrze czy żle... chce zeby miała młode w ogólnym akwa ale moze lepiej ją przenieść do osobnego?

prosze o porady i z góry dziekuje
Bebooczek
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2008, 19:47:51 »

Te ryby ze zdjęcia to glonojady syjamskie.Trzymamy je pojedyniczo,poniewarz są agresywne wobec osobników swojego gatunku(dorosłe oczywiście).
Co do molki,to jak masz osobne akwarium-kotnik to przenieś tam kotną samicę,a jak już urodzi to wyłów,bo pozjhada młode.

bebooczek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 17, 2008, 08:33:09 »

dokladnie agresywne sa przepedzaja sie nawzajem... w ciągu 2 tygodniu z niecalych 4 cm urosly do 7 i teraz sie gonią czyli 2 musze odseparowac? a co z tym brzuszatym jak wyglada ciaza u nich?
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Sierpień 17, 2008, 10:03:54 »

Tak !  Cheesy dwa  powinieneś odseparować  Grin  Glonojady skladają ikrę   Cheesy  papa Dotychczas chyba nie udało sie go  nikomu rozrodzic w akwarium!!! Good !  Moze ktos moja wypowiedz poprze  Cool
bebooczek
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 18, 2008, 10:50:44 »

Uf to mnie uspokoiles ze nie sa w ciązy:D i bardzo dobrze;) dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: