Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wymiana  (Przeczytany 1987 razy)
19maciej19
Stały użytkownik

Akwarystyka hobby na całe życie

« : Lipiec 25, 2008, 15:10:03 »

Hej mam w akwa 25l bojownika. Prawie go nie widać bo ciągle się chowa i akwa nie ma efektu. Jest mały i płochliwy.
A w 60l mam żałobniczki, kakadu, neonki, otoski i parke gupików. Mogę przenieść gupiki do 25l a bojka do 60l? Wszystkie rybki są stosunkowo małe.Boje się o kakadu i bojka.

63l Roślinne
Obsada w budowie Cheesy
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2008, 21:34:03 »

Twoje obawy są uzasadnione.Ja zrobiłem takie połączenie u siebie i jak bojek się już przyzwycził to stroszył się na samca kakadu jednak o dziwo nic mu nierobił.
Problem już się rozwiązał bo samca kakadu już nimam.Po powrocie z tygodniowego urlopu już śladu po nim niebyło i do dziś niewiem co się z nim stało bo w dniu wyjazdu zachowywał się normalnie i nic niewskazywało że jes na coś chory Sad

xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2008, 18:20:18 »

twój bojownik na pewno nie zabił kakadu. bojownik jest zdecydowanie słabszą rybą, gdyż ma długie płetwy nie jest w stanie dogonić kakadu, który zdechł na pewno z innych przyczyn (często mają pasożyty jelitowe, jak paletki i giną bezobjawowo nawet po kilku miesiącach życia w akwarium).
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 27, 2008, 13:28:10 »

Wiem że bojownik niezrobił mu krzywdy,bo on tylko się przy nim stroszył.Niewidziałem żeby go atakował,a kakadu zdechł pewnie z jakiegoś innego nieznanego mi powodu.Być może miał jakieś pasożyty jak podałeś i to było przyczyną jago zniknięcia.

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Lipiec 28, 2008, 13:29:28 »

myślę, że możesz zrobić taką zamianę.

kamyk
Zainteresowany
**

doświadczeni akwaryści górą.

« Odpowiedz #5 : Sierpień 23, 2008, 16:21:54 »

tak możesz..ale na początku obserwuj czy wszystko oki.

akwaria:
250l:

2x mieczyki
2x miedziki
2x kirysy spiżowe
2x kirysy pstre
5xgupik p.w
2x zbrojnik niebieski
kosiarka
2xmolinezja black molly
150l:
2xkardynałki