proponuje jednak otworzyc Forum Drewniany Swiat..tyle juz o tym było isane i dalej...tu sa Akwarysci a nie stolarze !!
To powiedzcie mi po co powstał dział DIY ?? W którym jest masa "drewnianych pomysłów" ?? Ehh, zwykłe czepialstwo z waszej strony !
Co więcej nie pytam się o "byle jaką " szafkę tylko o szafkę pod akwarium. A gdzie mam o nią pytać jak nie na forum akwarystycznym ? Jak nie ludzi którzy mają doświadczenie z akwariami. Wiedza na czym można postawić akwarium żeby to miało ręce i nogi ?? Myślicie że jak pójdę do meblowego i poproszę o szafkę pod akwarium to mi dadzą odpowiednią ?? Będą wiedzieli jak solidnie musi być ona zbudowana itp itd ?? NIE SĄDZĘ !!
Podłączenie świetlówek.... to jest temat ogólny ! Bo raczej nie ma podłączenia świetlówek typowo dla akwarium nie... Zresztą beznadziejny przykład

Więc jeszcze raz powtórzę... ZWYCZAJNIE SIĘ CZEPIACIE "NOWEGO"

Aha... Dzięki za wszystkie propozycje !! teraz mniej więcej wiem co robic

Ps. Hmm, o zachowanie szkła pod działaniem wody z rybkami mam się pytać szklarza czy walić od razu do hydraulika ?? LOL
Jesli chodzi o blat nie ma problemu ,nawet jezeli bedzie wystawal /4 cm grubosci to duzo /. Zmartwienie widze z reszta czyli szafka . Z czego jest i jak zbudowana ? Wejdz sobie na strone firmy JUWEL . Tam masz szafki i akwaria . W google : juwel de . Lub
www.juwel.deHmm, nie znam się... więc Ci nie powiem z jakiej płyty jest zbudowana ( ale jak większość szafek biurek itp ) Płyty o grubości ok 16-17mm

Szafka ma 3 "nogi" ( na rysunku są tylko dwie, brakuje 3 po środku ). Dodatkowo są one spięte wszystkie razem jedną płytą na dole ( podstawa szafki ) oraz oczywiście blatem o góry

O dzwiczkach i wewnętrznych półeczkach już nie wspominam. Tył.... jest jakaś tektura lub coś grubszego ale planuje też zamontować tam płytę by jeszcze wszystko razem spiąć. No i na to właśnie planowałem położyć dodatkowy ( większy ) blat. Ale teraz się będe długo zastanawiał zanim to zrobię :/
I dziękuję Ci bardzo za rady

!