Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 5 6 [7]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ślimak  (Przeczytany 32563 razy)
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #90 : Lipiec 07, 2004, 20:45:41 »

Cytat: Tramal
zależy ile dasz im żarełka Smiley błotniarki uwielbiają padlinę rybią (stąd takie w akwa niebezpieczne) podaj im sałatę za szybko się namnożą zwłaszcza rozdętki Smiley

Hehe jeden błotniarek łaził po wewnętrznej stronie powierzchni wody, przykleiła mu sie do skorupy rozdętka i zaczął tą skorupą kręcić jak niejeden poseł SLD Cheesy

Dzięki za rady, czy mogłyby zjeść zdechłe raki? Mam ich troche na zbyciu Smiley  :evil:  :twisted:   :cry:
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #91 : Lipiec 08, 2004, 07:49:54 »

Ej! Patrzę, a tu największa (ok. 3 cm) błotniarka siedzi sobie na podłodze (pomieszczenia ze słoikiem) :shock:
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #92 : Lipiec 08, 2004, 09:00:59 »

A co tam się będzie na słoik tylko rzdrabniać na jakiś tam słoik skoro można udać się na wycieczkę:)
A co do martwych robaków mozesz jej tam jednego nie za dużego wrzucić , ale jak się okaże że go nie je to wywal go Smiley
ciekawe czy Ci się uda otrzymać malutkie błotniary .... Pozdrawiam

112,25
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #93 : Lipiec 08, 2004, 17:25:37 »

Ah ah, kilka godzin temu na muszli największej błotniarki wynalazłem pakiet jaj Smiley Ciekawe, co się z tego wykluje: błotniarki czy rozdętki...
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #94 : Lipiec 09, 2004, 21:47:38 »

Dostałem dziś dwie ampularie. Na początku po prostu przespacerowały się po akwarium i zamknęły na parę godzin w muszlach. Potem jednak "obudziły" się i już widać, że są żywe Smiley
Mam małe pytanko - czym je ewentualnie dokarmiać ? Wprawdzie wiem, że przy rybach to najczęściej same sobie coś "zorganizują", ale mam tylko 7 ryb, a jedzenia sypię niewiele.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #95 : Lipiec 10, 2004, 07:16:51 »

Mdramski - ampulariom dawaj : gotowaną marchewkę, kalafior, pietruszka, brokuła ... smacznego Wink

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: 1 ... 5 6 [7]
  Drukuj  

Skocz do: