Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ryba...  (Przeczytany 1437 razy)
Rybka2008
Nowy
*

« : Lipiec 06, 2008, 12:09:57 »

Co to za ryba co zmienia w nocy kolor płetw na czarny, ona jest płaska.
Blondyneczkaa
Zainteresowany
**

;)

« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2008, 14:19:55 »

Niestety Ci nie odpowiem na to pytanie bo sama nie wiem co to za ryba , ale może ktoś inny to zrobi Smiley

80 litrów - Akwarium ...
4x Gupik
2x Mieczyk
2x Molinezja
1x Glonojad (Zbrojnik niebieski)
1x Sum (Kiryśnik czarnoplamy)
2x Mieczyk weloniasty
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2008, 15:01:26 »

Niestety Ci nie odpowiem na to pytanie bo sama nie wiem co to za ryba , ale może ktoś inny to zrobi Smiley

Po co piszesz swoje posty skoro nic nie wnosza?? Ktos zadaje pytanie a Ty piszesz niestety Ci nie odpowiem bo nie wiem...jak nie wiesz to nie piszesz!

Co to za ryba co zmienia w nocy kolor płetw na czarny, ona jest płaska.

Pytania tego typi zadaje sie tu: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=2488.0

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Anfield
T29
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 06, 2008, 15:09:19 »

więc jeżeli nie wiesz to zamilcz  Angry

ryby w nocy przeważnie tracą barwy i bledną, ale.. Wink
"Flądry w nocy przeważnie ciemnieją, a na ich skórze pojawiają się plamki i kropeczki. Inny przykład to pielęgnica skośnopręga Cichlasoma festivum, u której ciemna za dnia pręga przemienia się nocą w pionowe cętki."

a tu jest reszta bardzo ciekawego artykułu o ubarwieniu ryb, niektóre rzeczy jak ubarwienie szczupaka wydaje się być oczywiste, ale są też ciekawostki jak choćby Chetoniki Chaetodon lunulatus, który większą część życia spędza w parach, a rozpoznają się między sobą po pasiastym wzorze na boku ciała, który rozróżnia je tak, jak ludzi rysy twarzy
http://wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=news&id_news=604

T29 Cheesy
Pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: