Witajcie.
Jestem wlasnie na etapie zmiany obsady w akwa 112 L - welony wyjechaly na letnisko

Zastanawialem sie nad zbiornikiem na bazie Danio lub Neonow. I tak, jesli chodzi o Azje to planowalem ok. 8-10 Danio, 4-6 Brzanek (pieciopregich lub purpurowych) i ... No wlasnie, nie potrafie znalezc nic na dno, po za rybami, ktore wymagaja wiekszego akwa jak Bocja czy Labeo

. Oczywiscie mam na mysli ryby, ktore MNIE sie podobaja. Artykol Szymona przeczytalem chyba kilkanascie razy i nic

Wiec Ameryka - ok 20 Neonow Inesa lub czerwonych, para ramirezow, ok 6 Kiryskow i Otoski (tylko ze wzgledow pragmatycznych). Podpialem sie pod watek Piranhi w dziale Ameryka, ale tam cisze i spokoj

. Wiec moze w tym dziale ktos podpowie jak nie popelnic zbyt wiele bledow np w doborze wystroju, roslin itp. Nurtuje mnie np jak zapewnic Neonom "mocno zarosniety zbiornik" przy "niezbyt mocnym oswietleniu", jakie dno wybrac, jakie oswietlenie (mam 2x18), ajkie rosliny?
Bardzo prosze o komentarze do obsady zarowno Azji jak i Ameryki - jeszcze czas na zmiane decyzji
Pozdrawiam