Wcześniej używane jako pomieszczenie do przechowania na zimę karasi stawowych.
Przez zimę sporo urosły i na dobre poszły do ogrodu

Z resztą z nimi to tylko ledwo co żyła Hygrophilia, bo reszta pożerana była błyskawicznie

Oświetlenie posiadam 2x 15W świetlówki Philipsa Aquarelle(czy jakoś tak?)
Zamierzam wprowadzić haremik prętnika karłowatego i kilka neonów inessa(~10)
Wychodzi ponad pół watta na litr. I teraz główne pytanie wątku: Czy takie rośliny jak:
Echinodorus barthii
Rotala rotundifolia
Paprotnica szerokolistna
Hygrophilia tajlandzka
Cryptocoryne sp.:

o to:

Cabomba(żywe resztki z innego akwa;))
nurzaniec spiralny
resztki saggitarii spatulaty(może odżyją?)
będą spokojnie rosły przy tym oświetleniu?
To tyle z roślin które są tam aktualnie.
Zamierzam zdobyć jeszcze bacopę i microsorium/anubiasa. Z tym, że słuchajcie: mały koszyczek z mikrozorium(to z postrzępionymi końcówkami liści) kosztuje 26 zł! oni chyba upadli na głowę! Natomiast taki sam mały koszyk z anubiasem(nana) kosztuje 14 zł. Inne rośliny(każda w koszyku) po dyszkę. Wg mnie to i tak drogo no ale cóż.[jestem z wołomina, może ktoś z niedaleka ma coś na sprzedaż?

)
Tego anubiasa lub microsorium chcę posadzić na korzeniu(tym dużym)
Acha. filtracja to Aquael Fan 2, ogrzewania brak(dziś 30*C w wodzie). A na dnie 1 cm torfu przykrytego siatką. W ogóle to chciałem mech jakiś kupić ale w tym moim sklepie(choć niezłe mają zaopatrzenie) to taki pojemnik wielkości pojemnika na mocz kosztuje 19 zł(java moss)!paranoja.
I jeszcze jedno pytanie: czy konarek z wierzby(tej kręconej) nadaje się do akwa? jest okorowany, wyczyszczony. Musiałbym go tylko wygotować.Ładnie wygląda a szkoda jakby był bezużyteczny!

Oto całe akwa:

POZDRAWIAM, Mateusz