Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Oceńcie stan ryby  (Przeczytany 1457 razy)
miktor
Nowy
*

« : Czerwiec 07, 2008, 16:14:23 »

Jak wyżej, jesli ktoś jest w stanie, niech rzuci okiem na poniższe zdjęcia i spróbuje postawić tezę, co może być przyczyną takowego rozwoju sytuacji u bystrzyka, być może ktoś miał podobny problem? bystrzyk wisi w toni wodnej, ma jeszcze na tyle siły aby "pływać" aczykolwiek widać że jest osłabiony.
Dodam, iż padło już niestety 5 bystrzyków, parametry wody - wręcz idealne, bystrzyki zakupione niedawno - podejrzewam, iż po prostu były chore od poczatku, nie jestem w stanie natomiast ziagnozować przyczyny, może ktoś z was jest w stanie na coś wpaść?
Ryby zachowują się normalnie (padły głównie nowo zakupione bystrzyki, plus jeden czarny neon i otos jak do tej pory), po prostu choroba przychodzi "znienacka" tylko w przypadku bystrzyka ze zdjęć poniżej jestem w stanie cokolwiek wywnioskować, a w zasadzie to raczej prośba abyście wy spróbowali postawić jakąś diagnozę.

Przy czym jeszcze raz powtórzę, warunki takie jak temperatura, parametry ph, no3 itp itd są - w normie, choroba zaczeła się 3 dni po przyniesieniu nowej partii bystrzyków do akwarium, wcześniej - wszystko było "git".

VEGEtacja
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 08, 2008, 19:33:37 »

strasznie niewyrazne zdjecia... czy on nie ma płetwy? podaj wiecej szczegolow, parametry, temperature.
ja!!!
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 08, 2008, 22:34:54 »

rybka ma jakby nalot na ogonie?? zobacz
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=15680.new#new moze to coś podobnego, co tutaj opisywałam.
 Huh do głebszej analizy problemu polecam
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/index.php może uda sie zdiagnozować to co się dzieje u Ciebie w akwarium
 papa
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 09, 2008, 12:00:08 »

Dodam, iż padło już niestety 5 bystrzyków, parametry wody - wręcz idealne
...
Przy czym jeszcze raz powtórzę, warunki takie jak temperatura, parametry ph, no3 itp itd są - w normie

Co to oznacza? Co to jest za norma?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: