Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy to jest choroba ?  (Przeczytany 1330 razy)
Blaneczkaa
BlenCzuu . ; ) .
Zainteresowany
**

« : Maj 10, 2008, 20:47:32 »

Sad Cześć . Sad .
Mój welonek jest jeszcze młodziutki .Co prawda 
wygląda na zdrowego, ale wole zapytać .Więc dzisiaj wieczorem patrzyłam na niego i zauważyłam,że na płetwie ogonowej pojawiło się kilka właściwie kilkanaście białych, malutkich punkcików. A na  płetwie grzbietowej (tak na samej górze )pojawiła się Taka biała ok. 2-3 mm. narośl . I teraz pytanko . To jakaś choroba czy on ma po prostu takie ubarwienie. ( Kupiłam go wczoraj ) .I co mam teraz robić . ; ((( . Huh Huh Huh Sad Sad

25l .

3x kardynałek .
4x danio .
1x betta splendens .
Blaneczkaa
BlenCzuu . ; ) .
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 11, 2008, 10:09:45 »

A dziś  Sad pojawiło się kilka białych kropek na płetwach brzusznych i płetwie grzbietowej . Prosze odpowiedzcie . boje sie że zdechnie . Czy to jest ospa rybia ?! Huh Huh Huh Sad Sad Sad

25l .

3x kardynałek .
4x danio .
1x betta splendens .
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2008, 10:16:11 »

o to regulamin dzialu, dostosuj sie do niego

Przemek: "Często w przypadku problemów z rybkami podajecie tylko skrótowo objawy dziwnych zachowań i śnięć.
Aby można było udzielić jakiejś rady potrzebne są podstawowe informacje o akwarium, takie jak pH, twardość, temperatura wody, wielkość zbiornika, ilość wszystkich ryb, rodzaj filtracji, stosowane pokarmy, itp.
Wtedy będzie dużo łatwiej".

To moze byc ospa. Tylko przypadkiem nie trzymaj welonki w kuli.

Blaneczkaa
BlenCzuu . ; ) .
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 11, 2008, 12:32:03 »

Parametrów wody nie podam bo nie posiadam testów . ; ( .
Temperatura jest w tej chwili jakieś 27 stopni .
Akwarium 30 l . ( spokojnie , nie pobędzie tam więcej niż 2 tygodnie. Na koniec maja kupuje sobie większe akwarium .-60-80 l . )
4 ryby - 3 małe kiryski lamparcie na dno  i ten nieszczęsny welonek . (5cm z ogonem)
Filtr mam z deszczownią .
A pokarmy to Tetra ani min  i goldfish color .A kiryski pokarm w tabletkach .
Oświetlenie też mam . żarówka 25 watt . Grzałka z termostatem . 5 roślinek - 3 kabomby i 2 jakieś takie trawki o twardych liściach . Akwa stoi na 3cm warstwie styropianu ( jeśli to ważne ) .  Wodę podmieniam ( 30% ) Raz na tydzień . Odstana . I to wszystko .  Sad

25l .

3x kardynałek .
4x danio .
1x betta splendens .
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: