Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Pomocy!Jak wyjac wadliwy statecznik z pokrywy 112l(profil)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy!Jak wyjac wadliwy statecznik z pokrywy 112l(profil)  (Przeczytany 5822 razy)
shakur84
Nowy
*

« : Styczeń 11, 2011, 21:21:11 »

Witam serdecznie mam pytanko moze ktos mial ten sam problem a mianowicie nawali mi statecznik w pokrywie 112l ale nie wiem jak zdjac te oslone widze tam tylko nity a niechcialbym niszczyc pokrywy otwory sa ale tylko na startery...za pomoc bede wdzieczny
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2011, 21:30:45 »

też mam taką i obawiam się, że bez rozprucia się nie obejdzie, jeśli miałbym się do takiej operacji zabierać próbowałbym jakoś to rozciąć od zewnętrznej strony pokrywy (od góry)

powodzenia

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2011, 21:36:45 »

Witam serdecznie mam pytanko moze ktos mial ten sam problem a mianowicie nawali mi statecznik w pokrywie 112l ale nie wiem jak zdjac te oslone widze tam tylko nity a niechcialbym niszczyc pokrywy otwory sa ale tylko na startery...za pomoc bede wdzieczny
Jakiej marki jest pokrywa?
Wromak ma górną osłone sklejoną na sylikon, zwykle wystarczy lekko podważyć i puszcza.

klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2011, 21:45:13 »

mi ostatnio tez padl statecznik    i go wymontowalem  nity  nity lacza tylko ten kawalek plastiku  wiec  wystarczy podwazyc   a pokrywe tez mam standardowa niemiecka jak wromak

jak bedziesz wymieniać statecznik to kup elektroniczny albo przejdz sobie na świetłówki T5

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
lajtowygosc
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2011, 21:29:33 »

wromak wystarczy podważy,ć ja przez lato specjalnie wywaliłem ten pasek plastiku żeby jeszcze statecznik dodatkowo nie ogrzewał wody, pozdro
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2011, 23:44:10 »

jak masz nity, to delikatnie je rozwierć małym wiertłem-w ten sposób nie uszkodzisz pokrywy wyrywając przykrywkę statecznika. Przy wymianie polecam przejść na statecznik elektroniczny jak radził Klasyka, a jeśli nie masz kasy, to przynajmniej dosztukuj przewody (przedłuż) tak aby statecznik umieścić poza pokrywą-zmniejszy to jej wagę i ograniczy nagrzewanie wody.
pozdr

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: