Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbrojnik niebieski  (Przeczytany 2309 razy)
fish000
Stały użytkownik

mały elektronik :D ( słóżę pomocą)

« : Kwiecień 17, 2008, 15:33:42 »

Witam
Wiem ze było kilka wątków o tych zbrojnikach mam jednak pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi a nie chce roztrząsac starych wątków .
Chciał bym się dowiedziec w jakim wieku zbrojniki niebieskie uzyskują dojrzałość pułciową ??
Jesli macie takie informacje to był bym wdzięczny również za podanie orientacyjnej długosci samców i samic dojrzałych . Piszcie wszystko co na ten temat wiecie .

166 litrów -ogólne
3x zbrojnik niebieski
2x kirysek spiżowy
2x czarna tetra
6 rozbora klinowa
14x neon inessa
4x danio lamparcie
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2008, 16:43:11 »

szukaj, a znajdziesz
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=223.0

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
slavo
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 21, 2008, 08:13:44 »

siemka

Chcialem sie dolaczy, jak dobrac parke tych rybek bo w sklepach zawsze maja dlugos do 5 cm jakos i sa zbyt male. A raz to mialem nawet 5 przez jakis czas i nic z tego nie było prosze o jakies porady znawcow dzki za info nrka

pozdro
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 21, 2008, 10:10:39 »

siemka

Chcialem sie dolaczy, jak dobrac parke tych rybek bo w sklepach zawsze maja dlugos do 5 cm jakos i sa zbyt male. A raz to mialem nawet 5 przez jakis czas i nic z tego nie było prosze o jakies porady znawcow dzki za info nrka

pozdro

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=223.0

SLAVO słuchaj, powyżej jest link, jeżeli przeczytasz wszystko co tam jest napisane, to już będziesz wiedział prawie wszystko, jeżeli nie wszystko o zbrojnikach niebieskich jak i ich rozmnażaniu, nie przejmuj się ilością stron, naprawdę się to szybko i miło czyta Cheesy

P.S Następnym razem jeżeli czegoś nie wiesz użyj opcji "szukaj" w lewym górnym rogu. Jeżeli nic nie znajdziesz wtedy dopiero pytaj.
fish000
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 21, 2008, 20:54:56 »

Tych rybek nie dobiera sie w stale parki tak robia raczej tylko pielegnice i to niekture .
Poprostu jak masz dojrza lego samca i dojrzala samice oraz odpowiednie warunki to masz szanse na ikre

166 litrów -ogólne
3x zbrojnik niebieski
2x kirysek spiżowy
2x czarna tetra
6 rozbora klinowa
14x neon inessa
4x danio lamparcie
rybomaniak
Rybki to moja pasja
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 28, 2008, 15:06:34 »

Samce wcześniej, i to zależy czym karmisz itd, ale myśle że okolo 2 lata, u mnie tak jest, a wielkość to samce są większe, ale nie mierzyłem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2008, 15:08:05 wysłane przez rybomaniak » Zapisane

Nie ma to jak dużo wody i rybki.
Rybkami zajmuje się od dawna i ciągle dowiaduje się czegoś nowego.
fish000
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 30, 2008, 18:55:23 »

Ja moje glonki kupiłem mniejwiecej w tym samym czasie  i były takiej samej wielkości ( kupiłem je w innych sklepach ) Ostatnio włozyłem nowego kokosa do akwa i samiec tam czegoś pilnuje Cheesy  Moze coś z tego będzie Cheesy

166 litrów -ogólne
3x zbrojnik niebieski
2x kirysek spiżowy
2x czarna tetra
6 rozbora klinowa
14x neon inessa
4x danio lamparcie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: