Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Seryjny morderca czy klątwa?  (Przeczytany 2550 razy)
sir Michael
Bywalec

« : Lipiec 28, 2004, 09:05:02 »

Miałem dwa mieczyki (parka) i tak... w sobotę znalazłem zdechłą samicę na dużym płaskim kamieniu.  Było to po porannej gonitwie za samcem. No i wczoraj wieczorem znalazłem kolejnego trupa, tym razem w prawym rogu akwarium (od tej strony co się patrzy) pod rośliną. To samiec. Żadnych wcześniejszych objawów nie było, sekcja zwłok też nic nie wykazała. POMOCYYYYYYYYY :!:  :!:  :!:  :!:
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2004, 09:23:26 »

Myślę, że to to co u mnie jak rybka szalała i po szalonych skokach po jakimś czasie zdechła. Nikt nie wie dlaczego :?:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
michał
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2004, 12:40:42 »

Być morze dostały jakiegoś szoku

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Riczi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 28, 2004, 12:59:01 »

Nic się nie dzieje bez przyczyny. Musiało coś im nie pasować. Słyszałem, że mieczyki lubią bardziej twardą wodę. Może miałeś za miękką wodę, jednak nie sądzę żeby to aż tak wpłyneło no ich zdrowie.

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 28, 2004, 13:06:29 »

Twardość wody u mieczyków nie ma większego znaczenia.
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 28, 2004, 13:06:44 »

Cytat: Riczi
Nic się nie dzieje bez przyczyny. Musiało coś im nie pasować. Słyszałem, że mieczyki lubią bardziej twardą wodę. Może miałeś za miękką wodę, jednak nie sądzę żeby to aż tak wpłyneło no ich zdrowie.

Ale ja wodę zmieniam raz na dwa tygodnia a mieczyki są w nim mniej więcej od połowy marca
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Lipiec 28, 2004, 13:09:57 »

Podmieniaj wodę co tydzień. Ja tak robię i powiem Ci, że w wiadrze do którego zasysam starą wodę jest niemal błoto (no może przesadzam).
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: