|
tomeek7
|
 |
« : Maj 29, 2004, 18:41:37 » |
|
Słuchajcie co mam stworzyc najpierw kwarantannik czy akwa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jacek
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2004, 19:08:16 » |
|
Ja bym na twoim miejscu zrobił kwarantnik. Bo przed wpuszczeniem do aqa muszą mić chyba kwarantane. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
|
Jarek W
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2004, 20:52:04 » |
|
I jedno i drugie moim zdaniem,przez czas kwarantanny akwa Ci dojrzeje Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Akwa 54 l Zarybione: Nowa akwarystyczna miłość - parka Apistogramma Borelli zbrojniki niebieskie 2 szt. kiryski spiżowe 4 szt.
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 29, 2004, 21:05:52 » |
|
A wedlug mnie pierwsze ryby nie potrzebuja kwarantanny bo po wpuszczeniu ryb i tak nie beda mialy co zarazac :lol: . Ale oczywiscie kwarantanna na przyszlosc musi byc.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 29, 2004, 21:38:51 » |
|
Kwarantanik razem z akwarium. bo po co lać w razie czego chemię do śweizego duzego zbiornika i tylko se klopoty robić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 29, 2004, 22:18:27 » |
|
Słuchajcie co mam stworzyc najpierw kwarantannik czy akwa Jeżeli masz możliwość to jasne że oba na raz, ale jeśli liczysz się z kasą, to zakładaj akwa w pierwszej kolejności - na kwarantannik przyjdzie czas.
|
|
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 29, 2004, 23:38:59 » |
|
Jeśli to mają być pierwsze rybki w tym zbiorniku to nie bawiłbym się jeszcze w kwarantannik. No chyba że akwarium docelowe jest ogromne i ty dodatkowo nie masz zielonego pojęcia jak wygląda chora ryba. Wtedy kwarantannik jest wskazany.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 30, 2004, 12:21:23 » |
|
Jak zakładałem 112 nie bawiłem sie w kwarantanne. Uważam że przy pierwszym zarybianuiu odstanego zbiornika nie ma to znaczenia.(zwłaszcza że jest niewielki) jedyne jako takie "zapobieganie" chorobie z mojej strony to był wywiad w sklepie - jak długo maja juz rybki w baniaczku no i dokładna obserwacja (trzeba wiedzieć czego się szuka patrząć - wszystkie niepokojące objawy) potem wybór i wpuszczenie rybek. Kwarantannikiem się zajęłem kiedy już moja obsada była z zbiorniczku kilka miesięcy , na kilka dni przed tym jak miałem dostać nowe rybcie. Moim zdaniem kwarantannik na główne zadanie zabezpieczyć starych mieszkańców akwa przed chorobą przyniesioną z nowymi rybami. W sumie jak ktos może mieć to i to znaczy sie napewno jest lepiej bo jak co mamy odrazu szpitalnik.  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|
michał
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 30, 2004, 13:13:40 » |
|
Najpierw akwa potem kwarantannik ja tak zrobiłem i jest ok :wink: chyba że rybki będziesz dokupywał małymi grupkami wtedy pierwszy karantannik
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
|
tomeek7
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 30, 2004, 15:14:49 » |
|
na poczatku zamierzam kupic 5-6 gupikow pozniej mieczykow, po jakis 2 tyg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phantom
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 30, 2004, 16:52:14 » |
|
wazne zebys mial i jedno i drugie a to kiedy stworzysz nie ma roznicy
|
|
|
|
|
|
Rybcie to jest to !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Jarek W
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 30, 2004, 18:17:48 » |
|
tez tak zaczynalem,od 6 gupików i..... wszystkie padły (flexibakterioza  ) i musialem zaczynać wszystko od początku Ale za to teraz jest już wszystko ok 
|
|
|
|
|
|
Akwa 54 l Zarybione: Nowa akwarystyczna miłość - parka Apistogramma Borelli zbrojniki niebieskie 2 szt. kiryski spiżowe 4 szt.
|
|
|
|