Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Jaka powinna być twardość wody w akwa
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka powinna być twardość wody w akwa  (Przeczytany 2978 razy)
duzep21
Nowy
*

« : Marzec 05, 2008, 18:52:34 »

Witam.Jaka powinna byc twardosc wody w akwa??zrobilem testy i twarosc weglowa wyszla mi tylko 2 w skali niemieckiej wiec to chyba bardzo malo??wiec poziom Ca tez jest chyba bardzo maly??
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2008, 22:21:05 »

A jakie środowisko planowałeś stworzyć? Nie ma czegoś takiego jak "jedynie słuszna twardość wody w akwarium". Jeżeli to mają być "czarne wody", to 2 dH jest nawet za wysoka, a jeśli "Malawi'  Grin ...

Tańczący z rybkami
wado1
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2008, 23:14:49 »

Poczytaj sobie nt. rybek, które Cię interesują. W opisie zawsze są podane informacje nt. wymaganej twardości, ph, temperaturze - najlepiej zrób badanie parametrów kranówki i dobierz obsadę tak aby z wodą nie było trzeba za dużo majstrować.

Pozdrawiam!
Łukasz

72L rośłinne
magda_black
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2008, 06:28:02 »

Heh no to i ja sie tu wpisze. Jaka powinna być wymagana twarodoć  wody i może ktoś mi podpowie co będzie trzeba zrobić jeżeli testy na inne odczynniki wyjdą negatywnie ?

6X Neon

6x Gupik

1 glonojad.

1 ślimak, ale czy żyje?
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 12, 2008, 10:06:58 »

Heh no to i ja sie tu wpisze. Jaka powinna być wymagana twarodoć  wody
Czytamy ze zrozumieniem ...

Poczytaj sobie nt. rybek, które Cię interesują. W opisie zawsze są podane informacje nt. wymaganej twardości, ph, temperaturze

i może ktoś mi podpowie co będzie trzeba zrobić jeżeli testy na inne odczynniki wyjdą negatywnie ?
Nie rozumiem pytania  Undecided

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: