Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mój neon się męczy (pomocy)  (Przeczytany 1628 razy)
filipos26
Stały użytkownik

« : Marzec 01, 2008, 10:47:27 »

Mojemy neonkowi braznki odgryzła 75% tylniej płetwy. Te neon z trudem pływa. Co mam zroobić ?

Help!
HellgatE
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 01, 2008, 10:55:38 »

Ja bym skrocił mu cierpienia i uśmiercił go. Ale bezboleśnie np. wsadzić go w szklance wody do zamrażalki ( jak ja tego nie lubie).
ale może jeszcze nie jest spisany na straty.
Powodzenia.

Mieczyk Smiley i Molinezje
Moje GG : 10710353
Wink Wink
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Marzec 01, 2008, 11:01:18 »

Nie jest chyba jeszcze tragicznie. Możesz go odizolować w mniejszym, oddzielnym akwarium, wlać mu lekarstwo zapobiegające martwicy płetw i czekać, a nuż się zagoi i wyzdrowieje. A brzanki wiem że to zołzy jeśli chodzi o obgryzanie płetw.

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
seba75
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2008, 11:01:59 »

Ja bym skrocił mu cierpienia i uśmiercił go. Ale bezboleśnie np. wsadzić go w szklance wody do zamrażalki ( jak ja tego nie lubie).
ale może jeszcze nie jest spisany na straty.
Powodzenia.

widze ze masz super pomysly...

Filipos26 to twoj nie wiem ktory watek traktujacy tak naprawde o tym samym czyli wielkim przerybieniu w twoim 25 L akwa

masz brzanki a one lubia podgryzac po za tym gdybys mial duze akwa moglbys tego uniknac a tak to takiej brzance ogony same wplywaja do pyska

chlopie wejz sie opanuj i zrob cos z tym bo to ze zalozysz nowy watek nie opisujac calej reszty chyba liczac na to ze ktos utwierdzi cie w przekonaniu ze spoko jest twoje akwa a nie jest! oddaj te biedne rybki!

gdybys mial osobny maly zbiornik z warunkami takimi jak w twojej 25 L moglbys oddzielic neony i moze bys je odratowal!

brak slow...
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 01, 2008, 11:17:41 »

Więc neonkowi skróciłem cierpienie. A braznek chce sie jak najszybciej pozbyć. Wtedy będzie dobrze w miare prawda ?. Ja mam 4 braznki to 2 zostaną.
seba75
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2008, 11:38:23 »

Więc neonkowi skróciłem cierpienie. A braznek chce sie jak najszybciej pozbyć. Wtedy będzie dobrze w miare prawda ?. Ja mam 4 braznki to 2 zostaną.

nic nie bedzie dobrze i nic w miare! wojuje z toba na 3 postach a ty dale swoje, rob co chcesz mialem nadzieje ze cos do ciebie dotrze ale sie mylilem.

HELLGATE - gratulacje, twoj glupi pomysl zostal wykonany
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: