Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Ważne o rybkach, bo niewiem co mam robić. Plx przeczytaj(molinezja,neonek,gupik)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ważne o rybkach, bo niewiem co mam robić. Plx przeczytaj(molinezja,neonek,gupik)  (Przeczytany 4056 razy)
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Marzec 01, 2008, 08:44:40 »

Mówicie że ja mam za małe  akwarium, a patrzcie co sie w zoologicznych dzieje. W 25l trzymają z 40 gupików i prawie nik ich nie kupuje.
pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #16 : Marzec 01, 2008, 09:12:06 »

no ale w sklepie sprzedawcy chca jaknajwiecej zarobic i robia puszke z akwa a ty rybki kujujesz nietylko po to zeby sie na nie patrzec ale zeby zapeewnic jej dobre warunki
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 01, 2008, 10:06:06 »

jedyne co masz to straszne przerybienie !
jedyna możliwa rada to oddać WSZYSTKO, oprócz neonów.
jak nie dociera, to lepiej nie pisz i nie denerwuj ludzi .....  Undecided\
to, że masz konserwe jest twoją sprawą, a twój egoizm w stosunku do żywych zwierząt ... no cóż, lepszy od tych sprzedawców nie jesteś ........

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
seba75
Gość
« Odpowiedz #18 : Marzec 01, 2008, 10:18:50 »

Mówicie że ja mam za małe  akwarium, a patrzcie co sie w zoologicznych dzieje. W 25l trzymają z 40 gupików i prawie nik ich nie kupuje.

chlopie czemu do Ciebie nie dociera co pisza inni? masz 20 ryb w akwarium 25L czyli litr wody na rybe i twierdzisz ze czuja sie swietnie, to tak jakby cie zamkneli w pomieszczeniu wielkosci lodowki na kilka lat pewnie tez czulbys sie swietnie. ryba ci nie powie ze jest do bani ten twoj akwen.
a co masz zrobic? przedewszystkim kupic odpowiedni zbiornik a takmi dla twoich ryb to minimum 100 L, twoje 25 L to doskonaly kotnik i mozesz go zostawic.
Jesli nie mozesz zapewnic rybkom odpowiednich warunkow to je oddaj
A jesli niezgadzasz sie z nami wszystkimi to zamknij ten watek i rob co chcesz ale nie denerwoj pasjonatow zwierzat ktora akurat przyszlo ci hodowac, bo innych odpowiedzi tu nie dostaniesz.
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Marzec 01, 2008, 10:26:13 »

CHyba macie racje
portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Marzec 01, 2008, 11:29:51 »

tylko nikt kto jest na forum nie trzyma rybek jak w sklepie......
nie patrz na to jak sklepowi eksperci trzymają rybki chyba ze chcesz sobie postawic bojownika w kubeczku 0,2l na szafce Tongue
pomyśl - jeśli wszyscy powtarzają to samo to może coś w tym jest....
takie małe akwaria mozna zrobic kapitalnie ale nie na zasadzie wsadzamy wszystko co sie rusza...
pomyśl o małych rybkach (i to kilku tylko), krewetkach itp. możesz miec fajne akwa i nie meczyc rybek, które w końcu i tak Ci padną- jak tylko jedna zachoruje to momentalnie w takim przerybionym ekosystemie wszystkie beda chore - jak wtedy wcisniesz rybki znajomemu to Cie ostro pogoni Smiley
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Marzec 01, 2008, 13:52:12 »

Macie jakieś spox zdjecia na akwarium 25l. Bo zabardzo nieiwem jak je zrobić
portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Marzec 01, 2008, 14:19:26 »

na forum jest cała zakładka nasze akwaria i znajdziesz tam dużo zdjęć i porad oraz dyskucji - tylko zwróć uwagę na wymairy akwariów - zapewniam - jest co oglądać Grin
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: