Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: porada!!  (Przeczytany 1343 razy)
jaro_24
Nowy
*

« : Luty 20, 2008, 14:31:31 »

pliss doradzcie mi mam 3 molinezje pomarańczowe 1 czarnom w białe ciapy 1 złotawo pomarańczową i 3 molinezje balonowe!! akwarium 60L. czy moge cos dokupic jakies ryby?? jak tak to jakie?  jak rozpoznac samca od samicy?Huh? w moich molinezjach?? i kiedy rozpoznac ze jst w ciazy? odp pliss
portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 20, 2008, 14:40:05 »

"Niekoniecznie duże akwarium, ale dobrze zarośnięte (od ok. 40 litrów). Temperatura powinna wynosić 24-28 'C, można stosować niewielki dodatek soli niejodowanej (np. 1 łyżeczka na 10 l wody). Molinezje są bardzo wrażliwe na niską lub zmienną temperaturę wody"

To informacja ze stronki  o molinezji Smiley wiec ostatecznie 2-3 mogły by być ale nie 8 Undecided,

inne możliwości (dokupienia/zmiany obsady): platki,neonki,małe rozbory, krewetki, kiryski,małe zwinniki itp. Cheesy  i jest jeszcze spory wybór Grin
Pomyśl co już masz - roślinki i wystrój
Co ci się podoba - mniej rybek a wieksze czy dużo maluchów
i problem sam się rozwiąże:) - pamiętaj tylko o temp i parametrach wody dorzucając coś do już istniejącego akwarium
najlepiej przy wyborze rybek dokładnie patrz na zdjęcia bo w sklepach mogą ci wcisnąć inny gatunek i idź do sklepu już zdecydowany czego chcesz Smiley)
U molinezji samiec jest mniejszy i ma smuklejszą budowę,   jest ciut bardziej aktywny niż samicziki (przynajmniej u mnie), jeśli chodzi o ciąże samica staje się "grubsza" niż zazwyczaj - tylko nie patrz po karmieniu Grin
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2008, 14:42:35 wysłane przez portfel333 » Zapisane
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2008, 14:48:48 »

samiec ma gonopodium samica nie - bylo już o tym tysiąc razy

HellgatE
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2008, 09:09:54 »

Te molinezje w 60l to niezabardzo ;/ wiesz molinezje do ok 90-100l ja bym nie polecał.

Mieczyk Smiley i Molinezje
Moje GG : 10710353
Wink Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: