Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr EHEIM gwarancja ???  (Przeczytany 7562 razy)
adam u2
Nowy
*

« : Luty 12, 2008, 00:10:17 »

Witam.

Jestem posiadaczem filtra   Eheim profesional 3  zakupionego w sklepie około 1,5 roku temu.Przy rutynowym czyszczeniu filtra,gdy uzupełniałem go wodą ,za pomocą specjalnego przycisku,ten zapadł się pod pokrywę.Moje starania aby go wyciągnąć spod pokrywy nie dały żadnych rezultatów.Filtr nie trzymał szczelności.Nie będę tu opisywał jaką stoczyłem z nim walkę ,ale była ona dramatyczna,bo jest to mój jedyny filtr obsługujący zbiornik 525 l z obsadą paletek.No jakoś go odpaliłem,ale ta niezawodna niby maszynka stała się teraz dość głośnym urządzeniem i pod pokrywą  zbiera się woda,która całe szczęście wylewa się tylko podczas przechylenia filtra,przycisk pozostaje nadal pod pokrywą,wygląda na to ,że poszła jakaś dźwignia lub zaczep.

Filtr ten ma niby 3 lata gwarancji,ale w książce serwisowej nie znalazłem adresu serwisu w Polsce.Zanim skontaktuję się ze sklepem,gdzie kupowałem ten filtr,bo serwisu nie znalazłem nawet w internecie(możliwe ,że źle szukałem) postanowiłem spytać na forum ,czy ktoś miał jakieś zajścia z filtrem firmy Eheim i jak oni rozwiązują tego typu sytuacje?
Czy dają filtr zastępczy? Czy może mają serwis dojazdowy? No nie wiem co tu jeszcze wymyślić?

Będę wdzięczny za jakieś informacje.

Pozdrawiam Adam.

Zbiornik 525l,podstawowa obsada-paletki.
seba75
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2008, 06:45:38 »

A pisales do Eheim ?

"Podstawą wszczęcia procedury reklamacyjnej jest pisemne przesłanie zgłoszenia reklamacyjnego"

do tego jeszcze -

"W przypadku filtrów na gwarancji, a posiadają one 2 lub 3 letni okres, klient zwraca się z kartą gwarancyjną i dowodem sprzedaży do sprzedawcy lub w przypadku dłuższego okresu bezpośrednio do importera.
   Ważnym jednak jest to aby przy zakupie filtra uważać na rodzaj dystrybucji filtra, ponieważ na terenie Polski wyłącznym dystrybutorem marki EHEIM jest firma Badis i to jej nalepka powinna znajdować się na opakowaniu, a także na karcie gwarancyjnej produktu. W innym przypadku klient może mieć problem z ewentualną naprawą gwarancyjną."

napisz a pewnie dowiesz sie wszystkiego
adam u2
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2008, 18:38:25 »

Zgadza się Badis,całe szczęście ta firma sprowadzała mój filterek.

Już wszystko wiem,skontaktowałem się dzisiaj z serwisem .Mam zapakować głowicę  z papierami i opisem uszkodzeń posłać do Warszawy.Prawdopodobnie moje uszkodzenie nie zostanie usunięte w ramach gwarancji,tak mi zakomunikowano,a przecież młotkiem w nie nie waliłem i nie zrzucałem z 10 piętra,ale to się jeszcze wyjaśni.

Dla osób które znajdą się kiedyś w podobnej sytuacji-nie zapewniają żadnych urządzeń zastępczych,trzeba sobie radzić samemu.
Mam teraz dylemat,mam zbiornik 525 l ,byle co nie da tutaj rady,wyjdzie na to ,że będzie trzeba kupić jakiś filtr zastępczy.

Jak myślicie,ile czasu wytrzyma moja woda na filtrze wewnętrznym+częste podmiany wody?

seba75
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2008, 18:44:55 »

troche to dziwne na taka firme, sam zakupilem niedawno 2228 i mam nadzieje ze bedzie chulac bez problemu. Kiedys mialem Eheim i chodzil sporo czasu moze to akurat felerny sie trafil  Undecided
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2008, 18:48:47 »

to zależy jakie masz ryby i ile.... ale IMO spoko ,będzie dobrze taki duży baniak latwiej utrzymać nawet przy kiepskiej filtracji a nawet odważę się powiedzieć że wytrzywa jakiśczas i bez filtra (ofc. przy częstych podmianach -ale nie 25% tylko 10% a częściej + napowietrzacz )ten litraż to już malutki stawik... żądzi się wlasnymi prawami...
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2008, 19:02:21 wysłane przez ala » Zapisane

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2008, 18:58:12 »

ja bym wkłady powkładał do innych filtórw (np. kaskady, czy wewnętrznych) lub chodż powiesił w woreczkach przy wylocie (żeby nie zabić flory bakteryjnej) i oddał filtr do reklamacji, nic bakteriom nie powinno się stac, nie zaburzy to równowagi jako tako Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
adam u2
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 12, 2008, 19:22:27 »

Myślałem o tym,żeby napowietrzacz wprowadzić do filtra,ale ten pomysł z woreczkami wydaje mi się dobry.Tylko czy światło nie załatwi mi flory bakteryjnej ?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: