Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 30 litrów  (Przeczytany 2237 razy)
qwerty
Nowy
*

« : Luty 12, 2008, 12:39:12 »

Witam
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem osobą początkującą w hodowli rybek. Posiadam zbiornik 30 litrowy. Oświetlenie: neonówka 8W, filtr, napowietrzacz, grałeczka (temp. w akwarium 23-24 stopnie. Roślinki: Żabienica, trawa oraz jeszcze jakieś dwie. Obsadziłem akwarium w małego glonojada oraz 5 małych Rasborek Espei (4 pływają w stadzie tylko jedna jakaś indywidualistka Smiley). Planuję jeszcze dołożyć max 5 rybek. Co byście mi polecili żeby było estetycznie i rybki nie denerwowały się nawzajem. Myślałem o kolejnym gatunku jakiś rybek stadnych, żeby sobie 2 stadka pływały po 5 rybek plus glonojad. Zwracam się z prośbą o sugestie jakie rybki będą się najlepiej czuły z moimi Rasborkami oraz w 30 litrowym środowisku jakie posiadam. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2008, 12:58:17 »

Oddaj glonojada on jest za duży na twoje akwarium Undecided Undecided :-

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
HellgatE
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2008, 13:38:33 »

Racja Wink glonek jest do akwa ok. 100l mozesz dac np 5 danio troche malo ich bedzi ale do tego akwa nic wiecej.
P.S ty jestes z forum terrarium.com.pl?? Wink moze mnie pamietasz HellgatE.
Pozdrowienia

I jeszzce jedno. Przenieść ten temat do działu Obsady.

Mieczyk Smiley i Molinezje
Moje GG : 10710353
Wink Wink
qwerty
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2008, 14:21:28 »

- do HellgatE - NIe jestem z tamtego forum. Moje pierwsze forum akwarystyczne na jakim się zarejestrowałem to tutaj.
Faktycznie nie zauważyłem PODDZIAŁU OBSADA mój błąd, sorki za złe umieszczenie tematu.

Co do glonojada to narazie malutki jest, prawdopodobnie jak uda mi się utrzymać rybki to zmienie akwarium na większe wtedy będzie miał więcej miejsca i towarzyszy.

Ma ktoś może jeszcze dla mnie jakąś propozycję małego stadka (oprócz Danio) do moich Rosborek Huh
Pozdrawiam
Ariedale
Zainteresowany
**

Piękny bojownik, prawda?

« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2008, 18:11:51 »

Do razborek?  Na pewno Dania. Może ze trzy hokejówki amazońskie?

Hodowla małych Balonówek! Mój pierwszy miot w całej przygodzie z akwarystyką!

Najlepsze rybki z Azji!
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2008, 18:19:35 »

ja bym dodala 5kirysków karlowatych ,albo więcej rasborek. danio to nie duże rybki ale szybko plywające i potrzebują większego zbiornika żeby się rozpędzić. no i glonojad-zbrojnik do oddania.

seba75
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 12, 2008, 18:25:26 »

mozesz dac np 5 danio troche malo ich bedzi ale do tego akwa nic wiecej.

jakos sobie danio w 30 - stce nie wyobrazam za bardzo ( jest to mozliwe ) tyle ze te rybki lubia sobie szybko poplywac a tu jak sie rozpedza - szyba to samo glonojad ( male akwa) ale jesli niebawem bedzie wiekszy zbiornik to mozesz wziasc z 6 - 8 sztuk narazie to za wiele polecic nie moge, kilka neonek lub bojka

ps. gdzie kupowales Espei? i ile sztuka? - pozdro!
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2008, 18:34:25 wysłane przez seba75 » Zapisane
qwerty
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 12, 2008, 19:43:45 »

jakos sobie danio w 30 - stce nie wyobrazam za bardzo ( jest to mozliwe ) tyle ze te rybki lubia sobie szybko poplywac a tu jak sie rozpedza - szyba to samo glonojad ( male akwa) ale jesli niebawem bedzie wiekszy zbiornik to mozesz wziasc z 6 - 8 sztuk narazie to za wiele polecic nie moge, kilka neonek lub bojka

ps. gdzie kupowales Espei? i ile sztuka? - pozdro!
[/quote]

Sklep Okaz w Gdańsku, mam pewne wątpliwości czy to Espei bo wygląda jak inna rasborka (są bardzo młode więc może  z drugiej zaś strony pożądny sklep z Gdańska najlepiej zaopatrzony i z tego co mówią forumowicze kompetentna kadra pracownicza. Ale ręki nie dam sobie obciąć czy to napewno Espei. Jeżeli chodzi o cenę to 2,50 zł zapłaciłem
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: