Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: 240l-oświetlenie i Co2  (Przeczytany 6307 razy)
Tadek70
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 08, 2007, 07:14:26 »

ok,zrobię tak jak napisał Grisza76-dzięki i pozdrawiam Wink
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Styczeń 28, 2008, 11:46:31 »

najlepszy dyfuzor to taki w którym nie ma lub są minimalne straty CO2. przejrzyj forum - jest dużo pomysłów jak zlikwidować ulatujące do tafli wody bąbelki gazu.

Witam. Właśnie starałem się wyszukać na forum wpisując różne kombinacje w "szukaj" na temat strat co2...i tylko ten wątek mi wyskakuje.
Może jakiś link by się znalazł?
Odpaliłem w sobotę butle w mojej 240-tce...jest narazie 1 bąbel na 2 sek. Dyfuzor szklany ze spiekiem ceramicznym . Bąbelki są malutkie, w drodze jeszcze się zmniejszają. Jednak sporo jeszcze dochodzi do tafli wody. Dyfuzor jest pod wylotem z deszczowni i część tych bąbelków jeszcze prąd wody wyrzuca w głąb akwa.Chciałbym jednak ograniczyć te straty.Jak to zrobić??
Pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeń 28, 2008, 19:58:27 »

proponuje co2 mixer firmy ferplast straty gazu są zerowe, niewidzisz żadnych bąbelków, cały gaz wiruje wewnątrz urządzenia a wydostaje się na zewnątrz tylko woda nasycona co2
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Styczeń 28, 2008, 22:44:24 »

Właśnie poczytałem trochę i jak to zwykle w necie co rusz to inne opinie.Od achów i echów do  przereklamowanych  bubli:(
Z racji dość sporej ceny muszę poznać więcej opinii o tym cudzie włoskiej techniki.
Podobno , często się zatyka, przy większej dawce co2 powiedzmy 4 bąble /sek, nie daje rady rozpuszczać. I bądź tu mądry Sad
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Styczeń 29, 2008, 14:38:05 »

fakt "cudo" to raczej nie jest pod względem jakościowym, ale sama zasada działania jest ok, ja wywaliłem gąbeczkę która filtrowała wstępnie wodę, zanim została wtłoczona do miksera bo faktycznie się zatykała, a wydajność to przynajmniej rozpuszcza każde ilości co2 u ,mnie idzie 1 bąbel na sekunde i zero problemów
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: