Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: skaczacy: - [450l] towarzyskie  (Przeczytany 7243 razy)
skaczacy
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Październik 11, 2008, 08:30:55 »

Hmhm ja w Iszym rzedzie zrobiłbym porządek z rybkami, bo Ty masz tam zupe rybną Wink Ciekawe czy chciałbys mieszkać w jednym mieszkaniu z ludzmi rasy żółtej, czarnej, białej itd.
A i jeszcze jedno zamiast tej fototapety lepiej jak byś kupił w sklepie papierniczym folię samoprzylepną czarną lub niebieską. 

mi osobiscie kolor skóry nie przeszkadza, chinki i japonki mi sie podobaja, murzyna jednego znam, zajebisty gosc.
mowisz zupa ... docelowo planuje paletki, ale to nie wczesniej jak za 5 lat ... do tego czasu te gatunki zostaja, mam zamiar tylko mieczyki, molinezje i platki przeniesc do innego zbiornika.

a co do tej drugiej czesci wypowiedzi o fototapecie, lepiej czytac cala ilosc postow a ie wybiorczo bo wtedy nie popelnia sie gafy ... napisalem juz co chcialbym zmienic, a ty w nastepnym poscie piszesz to samo ... pozdrawiam

Spoko też nie lubię jak ktoś mnie uczy jak mam postępować, ale tutaj kazdy wypowiada się radząc bo kiedyś przez to przeszedł, nie mówie wywal to i to bo wiem że każdy mam inny gust :d

Ale proszę Cię dokup neonków bo masz JAK DLA MNIE mało i giną tak wielkim zbiorniku. Kup z 50 szt Cheesy

Neonki sa spoko, jak bede mial paletki to bede mial okolo 10 paletek i 50 neonek Smiley narazie w sklepach szukalem tych najwiekszych, oczywiscie dokupie ale gdy beda mialy powyzej 3 cm, bo inaczej nie ma sensu. wiesz 15 cm skalar bardzo cieszy sie z rybek okolo 1,5-2cm ... moze uzadzic sobie polowanie ...

nie traktujcie mnie jak kogos kto nie lubi krytyki bo to nie tak, do tej pory tylko jedna wypowiedz mnie draznila, ale po wytlumaczeniu juz jest spoko, lubie rady, ale wiem co chce zrobic w akwa ... a ktos zamiast napisac ze dobrze chce zrobic woli napisac - masz cos do du** musisz zrobic ... to samo co napisalem.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 08:34:50 wysłane przez skaczacy » Zapisane

Patu$1117
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Październik 12, 2008, 20:53:12 »

Ładne rybki ale w akwarium pzrydałoby się więcej rośłin jakiś korzonek i kamienie jeśli ci się to ceramiczne coś opdoba to spoko zostaw to sobi eja tez lubię te ceramiczne rzeczy ale zamaskowane w roślinach ja mam zameczek taki gdzieś 10cł wysokości i go nie oddam, bo mój bojek go uwielbia Wink
sqwara
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #32 : Październik 12, 2008, 20:57:14 »

Neonki sa spoko, jak bede mial paletki to bede mial okolo 10 paletek i 50 neonek Smiley narazie w sklepach szukalem tych najwiekszych, oczywiscie dokupie ale gdy beda mialy powyzej 3 cm, bo inaczej nie ma sensu. wiesz 15 cm skalar bardzo cieszy sie z rybek okolo 1,5-2cm ... moze uzadzic sobie polowanie ...

Kurcze kup małe neonki tak po 5-6 szt. masz kotnik (ma łe akwarium trzymaj je tam przez chwilkę puki nie urosną i wpuszczaj do ogólnego i tak aż uzbierasz ładne, spore stadko Smiley

Moje akwaria: 126l.
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Październik 13, 2008, 03:13:31 »

jeśli planujesz nawożenie roslin CO2 to odpada już napowietrzanie. CO2 nie zdąży sie rozpuszczać by zaspokoić potrzeby roślin bo prędzej zostanie wytrącone do atmosfery przez napowietrzacz
piotrekf
Stały użytkownik

« Odpowiedz #34 : Październik 25, 2008, 12:44:02 »

Moze jakas aktualizacja, fotki nowe? Masz wieeelki zbiornik i mozesz robić tam rzeczy które sie fizjologom nie sniły Cool Wiec dobrze przemyśl co chcesz zrobic. Wiecej roslin , jakis wielki majestatyczny korzeń...opcji jest wiele Wink pozdrawiam

skaczacy
Nowy
*

« Odpowiedz #35 : Październik 31, 2008, 22:07:59 »

wszystko w swoim czasie, narazie mam pytanie, planuje kupic oswietlenie, poniewaz rosliny przy moim padaja, mam tylko 40W planuje zakup 2x80W z odblysnikami na szerokosc akwarium, ale mam pewien problem, co lepsze belka czy pokrywa ? gdzie najtaniej ? moze sam zrobie? ktos ma jakies pomysly uwagi?

zmiany w akwa, mala selekcja ryb, zostawiam narazie neony i skalary, gurami, rozbory klinowe,
a mieczyki, molinezje, platki przenosze do zbiornika sluzacego do rozmnazania.

docelowo planuje zlikwidowac skalary, ale po zakupie oswietlenia, filtra odwroconej osmozy i stworzeniu obsady roslinnej pod paletki, plany na najblizsze pol roku.

ponadto wywalilem ceramiczny zamek, zostaly tylko kamienie.

kuba66554443322
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #36 : Grudzień 05, 2008, 12:30:48 »

daj foty!
skaczacy
Nowy
*

« Odpowiedz #37 : Grudzień 18, 2009, 23:32:42 »

mała aktualizacja wiele się zmieniło

co do sprzętu to jest:
akwarium 450l + pokrywa zrób to sam z oświetleniem 2x54w t5 i 1x40w t8
jbl e1500 + aquael UV 1000
grzałka jager 300W

co do obsady sporo nowych roślin, ryby to:
neony (okolo 30)
rodostomusy 10
rozbory klinowe 5
gupiki endlera 10
glonojady złote 10
bocje tygrysie 3
danio pręgowane i kropkowane około 20
krewetki red cherry 5 sztuk i White Pearl 5 sztuk

skalarów już nie mam, zostało mi też kilka mieczyków z własnego odchówku

apropo psa też mam a metraż mieszkania się nie zmienił z tym że pomyliłem się bo to nie 36m2 tylko 34m2
a zdjęcie psa tutaj

w najbliższym czasie planuje zakupić filtr osmozy
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2009, 20:30:30 wysłane przez skaczacy » Zapisane

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Grudzień 21, 2009, 15:36:19 »

Chłopie GUPIKI a nie głupiki. Razbory lepiej oddaj niech są tylko neony bo nie czują sie tam tak jak neony Wink

250L słodkie
540L + 112L morskie
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #39 : Grudzień 21, 2009, 21:53:13 »

Litraż Twojego baniaczka robi wrażenie, ale już aranżacja nie bardzo  Sad. Z takim zbiornikiem to masz już naprawdę spore pole do popisu i uważam, że wcale nie trzeba dużych pieniędzy, aby urządzić ciekawy zbiornik. Nie masz mocnego oświetlenia, to zrób biotop czarnych wód (gupiki, razbory i danio do oddania). Daj na dno kiryski lub pielegniczki. Umieść sporo korzeni, zeschniętych liści, a żwir zastąp piaskiem. I na pewno będzie wtedy ciekawiej.
Ale to oczywiście tylko moja opinia, każdemu podoba się co innego  Wink.

skaczacy
Nowy
*

« Odpowiedz #40 : Grudzień 22, 2009, 20:42:29 »

Mała aktualizacja, tak jest obecnie.

kamil4737
112l. lubie roslinki:)
Zainteresowany
**

112l hybryda

« Odpowiedz #41 : Grudzień 24, 2009, 16:43:27 »

świetny litraz ... lecz w dalszym ciagu brak jakiegos aranzu... popracuj nad tym. poczekamy az roslinki podrosna , a i usun ta fototapete strasznie nie naturalnie wyglada. nie myslales nad jakims wiekszym korzonkiem w takim zbiorniczku swietnie by wygladal

andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #42 : Grudzień 25, 2009, 09:24:51 »

Sorki jeśli się mylę ale to nie wygląda na 450l

Młode ampularie oddam
skaczacy
Nowy
*

« Odpowiedz #43 : Grudzień 25, 2009, 21:39:12 »

no to muszę stwierdzić że się mylisz, akwarium jest dokladnie 450l czyli 150x50x60, na jakiej podstawie sądzisz że jest inaczej? zdjęcie przedstawia także betonową wnękę na której stoi awkarium i wnęka jest na 200x70. śmieszne to jest co Kolega mówi ...

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: