Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Zibo - 40L - ogólnie wszystkiego max :-)
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zibo - 40L - ogólnie wszystkiego max :-)  (Przeczytany 15127 razy)
Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Styczeń 25, 2008, 12:39:18 »

Kupiłem na allegro odmulacz...

...zajefajna sprawa. Podłączam go do pompki napowietrzającej i się czyści Grin Jedno odmulanie mam za sobą! Good !

--
Jeszcze zamek stoi, bo nie chcę męczyć tych rybek ciągłym wyławianiem. Od czwartku pływąją więc, jeszcze trochę i potem coś pozmieniam.

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #46 : Styczeń 25, 2008, 13:28:33 »

--
Jeszcze zamek stoi, bo nie chcę męczyć tych rybek ciągłym wyławianiem. Od czwartku pływąją więc, jeszcze trochę i potem coś pozmieniam.
a po co Ty chcesz wyławiać rybki Huh

Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #47 : Styczeń 25, 2008, 13:31:14 »

Aha, czyli miałbym wyjąć zamek i przerabiać wszystko, podczas gdy rybki cały czas będą w akwa?
Ale jak te kamienie chciałbym pozmieniać, to tez? W sumie wiem że rybki mi nic nie zrąbią, ale hmm...... no fakt....  Good ! a jak jakąś zgniotę to jak taki rozpuszczony placek wyłowić?  Grin Grin

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #48 : Styczeń 25, 2008, 13:36:50 »

a czemu miał byś zgnieść [ -przecież będziesz uważał a nawet gdybyś specjalnie chciał zgnieśc to i tak pewnie by Ci się nie udało ] także możesz być o rybki spokojny.

anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #49 : Styczeń 25, 2008, 14:05:36 »

Jak będziesz wyciągać zamek z akwarium czy też przestawiać w nim kamienie to buldożera do tego używać nie będziesz.
Użyj do tego ręki (i głowy), spokojnymi powolnymi ruchami zrób co masz zrobić i po sprawie. Poza tym ryby nie są aż tak głupie żeby podpływać blisko twojej ręki czy też pod coś co spada na dno.
Podobno dobrze jest takie "przemeblowania" robić przy słabym oświetleniu (półmrok w pokoju, nie oświetlone akwarium) - niby minimalizuje to stres u ryb. Ile w tym prawdy nie wiem.

Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #50 : Styczeń 25, 2008, 14:39:19 »

No że głowy to inaczej się nie da, ręka to podstawa. Dzieki za rady, zrobie i będzie spox.

arturix
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #51 : Styczeń 26, 2008, 09:16:59 »

masz malutkie aqa a grota i zamek dodatkowo zabierają w nim 1/5 miejsca, pozbądź się ich a rrobisz więcej miejsca dla rybel:)
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #52 : Styczeń 26, 2008, 16:08:27 »

mi sie podoba grota zamek zalezy od gustu, twoje akwarium jest bardzo naturalne i wprost bajkowe,
jednak zamiast tgo włóz moze kokosa, zmien zwir na mniejszy i taki ktory  nie ma ostrych krawedzi, wywal kaminie bo optycznie pomniejzaja juz i tak mały zbiornik,
mam nadziej ze mieczyki juz oddałeś nic dodac nic ując
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 16:21:16 wysłane przez adriano210 » Zapisane

Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #53 : Styczeń 30, 2008, 23:10:15 »

Na razie nic nie robię, bo widzę że rybki dobrze się czują i fajnie śmigają, a mnie podoba się tak jak jest. Jak mi się znudzi to pozmieniam.

Rybki wszystkie żyją, a jak karmie (3x dziennie) to zlatują się jak sempy i żrą jak jasna cholera! Grin.

Niestety jeszcze męczę mieczyki  papa

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: