Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Fotki małych rybek  (Przeczytany 3278 razy)
Honey
Stały użytkownik

« : Styczeń 02, 2008, 19:26:49 »

Chciałabym prosić o fotki młodziutkich gupików i neonek, bo pojawiła mi sie rybka a nic nie wskazuje na to,żeby urodziła gupiczka, bo mam ją w kotniku a rybka pływa po akwarium. Poza tym plamka nie zniknęła.
david1011
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2008, 10:36:00 »

plamka nie musi zniknać!! a gdyby to byly neonki to bys widzial gniazdo i ikre!!
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2008, 10:44:20 »

neonki i gniazdo  Undecided
samica gupika często koci się na raty, także plamka nie znika

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
david1011
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2008, 10:51:54 »

sorki pomyliłem sie Wink
Honey
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2008, 10:54:50 »

(Jestem kobietą!!!)

Dzięki. To raczej gupik, bo przyjrzałam mu się dobrze.ale nadal jest sam i samiczka nie rodzi więcej... Czemu?
david1011
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 07, 2008, 15:16:59 »

a masz tylko jedną samicę gupika??i jakiej wielkości jest ten maluch
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #6 : Styczeń 07, 2008, 15:40:27 »

samica moze rodzic na raty, czemu nie Wink moze juz sie jej dalej nie chcaialo, moze zglodniala... trudno powiedziec Smiley neonek to nie bedzie z racji,ze ciezko je rozmnozyc bardzo Wink nawet gdybys jakims udem gniazdko przeoczyla Wink a jesli mialas do czynienia z innymi z innym narybkiem to gupiki latwo poznac- sa po prostu o wiele wieksze niz narybek z ikry Wink no i szybciej(praktycznie od razu) moga przystapic do zerowania Smiley moje microrsbory (jeszcze ktos pommysli,ze sie chwale ale nie, po prostu to pierwszy narybek z ikry;) ) sa malutkie jak przecinek 8-latka i nie rusza ich nawet plankton plywajacy obok nich,mimo,ze maja juz kilka dni Wink

Honey
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeń 07, 2008, 19:51:00 »

Mam dwie smice gupika. Jedna zaszła w ciążę wcześniej od drugiej i była w kotniku. Druga pływała. Żadna nie zgubiła plamki. Żadna od tej pory nie urodziła więcej małych. Nie wiem co się dzieje. A mały gupik był poza kotnikiem... Nie wiem jak to się stało...
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 07, 2008, 19:55:13 »

mialem podobna sytuacje Smiley poczekaj ze 2 tygodnie a powinien byc wysyp Smiley u mnie tak bylo Wink

david1011
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Styczeń 07, 2008, 21:03:00 »

nie martw się rybce nic się nie stanie  Wink musisz poczekać po prostu..  Wink powodzenia  Wink
Honey
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2008, 22:54:25 »

No tak ale nie wiem czy mam trzymać samiczki w kotniku i czekać aż się okocą czy wypuścić do samca żeby się "zaciążyły" jeszcze raz...
PGR
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Styczeń 08, 2008, 00:11:31 »

wypusc i obserwuj zachowanie i wyglad Smiley moze stracisz wiekszosc miotu poza kotnikiem ale bedziesz mogla obserwowac zachowanie samic i nauczysz sie jak rozpoznawac,ze juz trza na 100% wpuscic je do kotnika Smiley wtedy ujmiesz im stresu zdecydowanie Smiley

david1011
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Styczeń 09, 2008, 11:41:32 »

Ja myślę że gupikami nie ma co za bardzo sie przejmować.. bo kocą się one jak nie wiem co... Jeżeli dopiero zaczynasz rozmnażać rybki to możesz ją przełożyć do osobnego akwa ale moim zdaniem to jeszcze trochę za mały ma ten brzuch Wink ja osobiście poczekałbym jakieś półtora tygodnia Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: