Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Głodówka  (Przeczytany 4032 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Styczeń 04, 2008, 15:58:13 »

marnes jak chcesz żeby jadły rano to zapal światło w akwa jak się tylko obudzisz a nasypanie żarełka rybkom niech będzie twoją ostatnią czynnością przed wyjściem. W ten sposób ryby będą miały szanse się obudzić i napewno zgłodnieją Wink

Killvalius
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Styczeń 04, 2008, 15:59:09 »

One są bardzo głodne...  Shocked

Ja mam oświetlenie od 6.00-20.00 taakże bardzo szybko reagują na jaki kolwiek ruch w pokoju... a reagują wcześnie bo wstaje o 5.30 Smiley

Pzdr Killvalius

"Każdy człowiek ma jakieś dobre strony. Trzeba tylko przekartkować złe."
deexer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeń 04, 2008, 16:35:24 »

A ja tam dość nieregularnie robię moim rybkom głodówki... fakt faktem przez pierwsze miesiące karmiłem je codziennie i intensywnie. Teraz karmię raczej po południu i późnym wieczorem (światło mam 12-23) i wcale nie przesadnie. I według mnie wszystko jest ok, z tym że mam w akwa brzanki różowe, które faktycznie są rybą wiecznie głodną i czy karmię intensywnie, czy głodują rzucają się na wszystko co wpadnie do wody i przeciągu góra 5 minut pozamiatają większość... kirsyki natomiast przy rzadszym/mniejszym dawkowaniu pokarmu robią się dużo bardziej pracowite... dodatkowo słyszałem że jeżeli nie będę przekarmiał nie grozi mi wysyp świderków, które jak tylko poczują że się przelewa mnożą się na potęgę Smiley

Z ciekawości rzucę pytanie: ile karmicie swoje rybki (tzn. przelicznik rybki na pokarm)? np. X kostek mrożonki na Y neonków/innych rybek.
jareczek3x3
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Styczeń 04, 2008, 17:50:01 »

Ja daje 1/4 kostki na 20 ryb(mieczyk,molli,gupik,neon) w 2 minuty jest czystka,tak mają 2x dziennie i 1x zróżnicowany pokar suchy.
Killvalius
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Styczeń 05, 2008, 11:09:50 »

Ja mam żałobniczki, które jak Twoje brzanki deexer są wiecznie głodne...
Neonki już skończą wcinać a żałobniczki dalej by jadły.
Rybki przydenne karmie raz na dwa dni, tabletkami(polowa tabletki) i zauważam, że całymi dniami kopią w podłożu... Afro także efekt porządany Smiley

Tak jak już mówiłem, są to w większości młode rybki więc karmię je dość obficie (w granicach normy)

Pzdr Killvalius
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2008, 11:12:01 wysłane przez Killvalius » Zapisane

"Każdy człowiek ma jakieś dobre strony. Trzeba tylko przekartkować złe."
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: