Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Szafka pod 200l, pytanie ?  (Przeczytany 5781 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Grudzień 12, 2007, 16:40:07 »

komoda wytrzyma ten ciezar (licze ok.250kg) tym berdziej po wzmocnieniu. pytanie tylko jak dlugo Huh? . to nie godzina ani tydzien... z czasem nastepuje zmeczenie materialu, komoda zacznie osiadac...producent mowil 75 kg...czarno to widze , na twoim miejscu nie mogla bym zasnac.  nie ryzykuj ,moze troche mniejszy litraz ?

polecki
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Grudzień 12, 2007, 18:11:51 »

qrcze, to jaka to powinna byc szafka pod 200l, skoro nawet te robione konkretnie pod akwa tez sa z płyty 1,8 cmm
moja ma wsumie cztery sciany mysle ze powinna wytrzymać sam juz nie wiem co robic, chce miec akwarium
zona namowiona Smiley a tu problemy techniczne Sad

w przygotowaniu 240 l Smiley
agrest
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Grudzień 12, 2007, 18:50:23 »

Cześć. Pewnie, że wytrzyma, pod warunkiem, że te cztery pionowe ścianki są z pełnej płyty  i  tylna też-oczywiście po twoim przerobieniu. A kołki pod spód-dla świętego spokoju bym dał. Blat na górę nie jest konieczny-moim zdaniem, ale praktyczny w razie jakiś zmian w umeblowaniu w przyszłości-róznie bywa.  A tak wogóle to np. książki też są ciężkie, a na jakich lichych regałach się je widziało i to pod sam sufit. Pozdrawiam i powodzenia Good !
JAJOO
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Grudzień 12, 2007, 19:28:46 »

wydaje mi sie ze grubosc batu nie jest az tak wazna, 18mm spokojnie powinno wystarczyc. wazneijsza jest by szafka byla "sztywna" by sie scianki nie "rozlazly" czyli dobzre jest jak np miedzy dwiema sciankami jest polka ale nie taka wkladana tylko przykrecona do scianek tak by trzymala te scianki,zapobiegala ich rozchodzenie,uginanie itp a jesli amsz taka komode jak ja mam w domu a z wygladu widze ze ejst na tej samej zasadzie to polki w srodku sa wkladane tylko a blat jest umocowany na takie cos co sie chyab nazywa mimosrod chyba czy jakos tak a nie skrecony srubami. nie wiem jak to sie zachowuje ale lepiej sprawdz czy to dobrze bedzie tzrymalo scianki pod takim ciezarem.szafka akwariowa gotowa rozni sie wlasnie takimi szczegolami od zwyklych ze wszytko jest skrecane srubami, ze scianki sa skrecone na sztywno popzrez wlasnie polke pzrymocowana srubami do scian. nie znam sie na stolarce ale jednak wolal bym sie na twoim miejscu upenic czy te drobne szczegoly nie odegraja roli, szafka moze sie nie rozleci ale jak sciany sie zejda do srodka to blat sie ugnie a co za tym idzie akwa bedzie na srodku w powietrzu a czym to grozi chyab nie trzeba pisac
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: