misiek13
Zainteresowany

|
 |
« : Listopad 07, 2007, 19:11:03 » |
|
moje kiryski mam ich 3 szt czasem leza na dnie jak zadokowane statki czy to normalne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 07, 2007, 20:30:07 » |
|
to są rybki przydenne więc lubią sobie posiedzieć na podłożu. To jest zupełnie normalne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
złośnik
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 07, 2007, 20:34:16 » |
|
jeśli leżą a sie nie ruszają, to możliwe ze temp jest za wysoka. Jak podwyższyłem do 28 to moje sie nie ruszały.
|
|
|
|
|
|
63 l:
5x kirysek pstry 4x neon czarny 3x neon diamentowy 2x otosek 2x colisa chuna
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 07, 2007, 20:38:58 » |
|
kirysy mają to do siebie że przesiadują na dnie i wcale nie musi to oznaczać jakiś nieprawidłowości w akwa (czytaj podwyższona temp)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bladefist
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 09, 2007, 13:46:46 » |
|
Podpowiedzcie mi proszę o co chodzi moim 'spiżom', pływaja przy przedniej szybie akwarium jak szalone, a od czasu do czasu szybko płyną do tafli wody, chyba nabierają powietrza z powietrza i nura pod wodę.....
czy to może znak, że coś im nie pasuje w akwarium??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 09, 2007, 16:57:41 » |
|
Nie martw się  Kiryski tak mają, pobierają sobie tlen. Moje też tak robią i to czasami nagle całe stadko leci do góry  Wszystko w porządku 
|
|
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 09, 2007, 17:52:30 » |
|
no właśnie fajnie to wygląda jak jest wieksze stadko i jeden po drugim płyna do powierzchni żeby nabrac powietrza 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 10, 2007, 08:51:30 » |
|
no właśnie fajnie to wygląda jak jest wieksze stadko i jeden po drugim płyna do powierzchni żeby nabrac powietrza  Może i fajnie wygląda, ale oznacza to że w wodzie jest niska zawartość tlenu. Jest to co prawda normalne u kirysków takie podłpywanie, ale moje akurat tego nie robią ... nie potrzebują dodatkowo pobierac tlenu z powietrza. Spróbowałbym zwiększyć napowietrzanie (ruch wody i tafli)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 10, 2007, 09:40:18 » |
|
Robią, robią Seboos, zwłaszcza wieczorem. Może nie tak często ale czasem im się zdarza.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 10, 2007, 10:10:14 » |
|
Oki faktycznie czasem, zwłaszcza wieczorem. Ale robienie tego często jest objawem niedotlenienia i o to mi chodziło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 10, 2007, 20:55:18 » |
|
To dziwne, bo u mnie ruch tafli jest raczej intensywny... ale kiryski nie podpływają często do tafli, stadkami to widziałam może ze trzy, cztery razy, pojedynczo częściej....
|
|
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
|