|
helbards
|
 |
« : Grudzień 01, 2007, 08:00:41 » |
|
witam! aqua juz mam prawie 5 miechów. i przymierzam się do jakiegoś restartu , jest to spowodowane złą obsadą (lekkie prze-rybienie???)(80l) -15 n.innesa -9 n.czarny -6 danio -2 gupiki -7 kirysków -1 zbrojnik niebieski
i teraz mam pytanie , jakie najlepiej podłoże (ponieważ będę robił 2 warstwy) (1-nawóz , 2-warstwa właściwa.)
Teraz obsadę jaką bym chciał mieć: -15 n.innesa -10 gupików -7 kirysków -1 zbrojnika
co wy na to?!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ŁUKASZ-OLZA
GG 1872108
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 01, 2007, 08:34:55 » |
|
CZE ja mialem podabna w podobnym litrazu tylko bez kubikow bylo ok.. a sa w internecie tabele przeliczjace ilosc ryb do danego litrazu tylko poszukaj 
|
|
|
|
|
|
240L ROSLINNE
|
|
|
Afghan
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 01, 2007, 09:27:08 » |
|
jakie najlepiej podłoże (ponieważ będę robił 2 warstwy) (1-nawóz , 2-warstwa właściwa.) Witam. Na rynku jest bardzo dużo substratów pod rośliny. Bardzo dobre daje wyniki Biogrunt firmy Aquabotanique, ale też ostatnio robi furorę zwykła ziemia ogrodowa ale bez żadnych dodatków NPK i z domieszką glinu, torfu itp.
|
|
|
|
|
|
gg: 1125448 
|
|
|
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 01, 2007, 12:44:53 » |
|
Podłoże do roślin-http://www.holender.vdn.pl/index.php?d=produkt&id=662 Ile masz litrów? Nie wiem czy to najlepszy pomysł 10 gupików.Jak ci sie rozmnożą to będzie niezły czad.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2007, 12:46:29 wysłane przez 5blue5 »
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech 
|
|
|
marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 01, 2007, 12:51:33 » |
|
jakie najlepiej podłoże jeśli chcesz robić podłoże to radził bym Ci żwirek z nawozem  a jesli chodzi o jego warstwę radził bym Ci tak aby rośliny mogły sie dobrze ukorzenić 
|
|
|
|
|
|
GG 10744841   Mój były mały pies teraz jest większy
|
|
|
|
helbards
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 01, 2007, 16:03:41 » |
|
a sa w internecie tabele przeliczjace ilosc ryb do danego litrazu tylko poszukaj  Ale to co pisze w książkach (teoria) nieraz odbiega w praktyce..... Ile masz litrów? Nie wiem czy to najlepszy pomysł 10 gupików.Jak ci sie rozmnożą to będzie niezły czad.
pisane było już że 80l. akurat ja chcę żeby się rozmnażały (lecz będę odławiał , jeśli się syf zrobi.) a po drógie przecież samiec z samcem nie może się rozmnażać -,-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 01, 2007, 22:18:04 » |
|
Helbards, ja u siebie mam warstwę Tetra Complete Substrat (tyle, ile było napisane w instrukcji) oraz na to drobny żwirek. Mam C02 i rośliny rosły tak sobie, potem na forum doradzono mi dodawanie żelaza więc dodaję codziennie 6 kropel ferro aktive tropicala i tyle. Rośliny rosną super. Włożyłam pod korzenie tabletki Tetra Crypto i nie narzekam. Wydaje mi się, że jest ok. Co dwa tygodnie przy podmianie dodaję Tetra PlantaMin. Ania
|
|
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
|
helbards
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 02, 2007, 09:07:26 » |
|
nie dajesz czyli jedziesz tylko na , Tetra , Tropical ? , żadnego nawozu z PA , PG ? a co do obsady ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniape
Super aktywny

gg 13198444
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 02, 2007, 20:11:22 » |
|
Tak, jadę na Tetrze, Tropicalu i co2. Póki co - odpukać - nic złego się nie dzieje a co dwa tygodnie robię przycinkę. wiesz, z tego forum wyniosłam to, żeby nie przedobrzyć. Lepiej mniej niż więcej. Jak nabiorę więcej doświadczenia, to pewnie zacznę kombinować z serią PG. ...hi,hi... i pewnie wtedy się okaże, jak naprawdę pięknie mogą rosnąć rośliny.... Obsady Ci nie doradzę, bo za cienka jestem 
|
|
|
|
|
|
"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 02, 2007, 20:52:03 » |
|
a ja polecam symfonię złotą (allegro)
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 03, 2007, 11:07:51 » |
|
a ja polecam symfonię złotą (allegro)
A ja nie ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 03, 2007, 11:35:16 » |
|
a ja polecam : made in swój dom  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 03, 2007, 11:47:59 » |
|
a ja polecam : made in swój dom  ))) ja też 
|
|
|
|
|
|
GG 10744841   Mój były mały pies teraz jest większy