Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Podmiana wody w akwa 500 l  (Przeczytany 1649 razy)
Kris
Nowy
*

« : Kwiecień 20, 2004, 07:07:59 »

Planuję zakup trochę większego baniaka (ok. 500 l) Cheesy . Muszę rozwiązać proplem podmiany wody. Nie bardzo mam gdzie przechowywać takie ilości odstanej wody.  Widziałem w internecie rozwiązanie polegające na ciągłej podmianie wody do zewnętrznego filtra otwartego zainstalowanego w akwa z kominem. Niestety wiąże sie to z nawiercaniem otworów w dnie baniaka  :cry: - wolałbym tego uniknąć. Czy zna ktoś rozwiązania ciągłej podmiany wody z zastosowaniem zewnętrznego filtra kubełkowego. Będę wdzięczny za każdą informację.
Pozdr Kris
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 20, 2004, 17:42:35 »

Hmm niestety nic poza sumpem i kominem nie przychodzi mi do głowy. Lecz gdybym miał taki baniaczek to podmieniałbym nie częsciej niż raz na miesiąc lub nawet na 2 miesiące i to na kranówke nieodstaną, myślę ze tak duży ekosystemik bo sobie z tym poradził.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 20, 2004, 19:09:20 »

kolega wymienia wode raz na miesiąc za pomocą węża ogrodowego podpiętego go kranu.

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: