Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Za wysokie no2 i ph  (Przeczytany 1823 razy)
aneta2261
Zainteresowany
**

« : Listopad 01, 2007, 22:49:06 »

W moim akwarium odkąd zmieniłam na większe ciagle jest cos nie tak.. Woda ma zawsze ph ponad 8 a no2 miało 0,5 ostatnio 0,2ale to wciąż za wysoko.Woda w kranie ma prawidłowe parametry. Co powoduje że wyniki  idą w góre?
To co sie teraz dzieje opisałam w poście CHOROBY - ZNISZCZONE PŁETWY MIECZYK, tam jest też opisany litraż obsada itp.Bardzo prosze o pomoc, zajrzyjcie tam chociaż, szkoda mi rybek, czesciej chorują niż jak były w akwa 60 l myslę że jest to spowodowane właśnie parametrami wody.
Z góry dziekuje.
helbards
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2007, 07:29:16 »

a ile dni/tygodni dojrzewało aqua (bo jeśli od razu po wlaniu wody rybki dałaś ) to to co Ci się robi to rzecz normalna , bo aqua dojrzewa....

aneta2261
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2007, 08:53:44 »

Dojrzewało prawie 4 tygodnie.Prosiłam zeby zajrzeć tam na choroby ...tam wszystko jest opisane równiez to że akwarium dojrzewało prawidłowo.Tym bardziej ze to nie moje pierwsze.Nie chcę tutaj pisać tego co tam bo tam opisałam tez chorobe i moderatorzy moga zablokować posta.Ale dzieki.
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2007, 08:55:28 wysłane przez aneta2261 » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: