Witam, i mam jak zwykle

pytanie...Bo mam akwa 60l i za pare miesięcy chciała bym kupić mniejsze około 30l no i do niego takie rybki żeby nie miały dużych potrzeb bo mama powiedziała żeby dużo produ nie ciągneło (czyli najlepiej bez grzałki , a jeżeli już to słaba)Jakie rybki polecacie? Mogą być takie,,rozmnarzajace,, sie bardzo, jak gupiki ale podajcie jakąś rybke do nich co by zachamowała ich ilość... naturalnie oczewiśćie

w pokoju temperature mam około 17-24.Wiem że mogę sobie moszukać w googl ale nic sie nie równa z doświatczeniem doświatczonych kolegów i kolerzanek

...
Prosze o odpowiedzi ,odrazu mówie jestem początkująca
co do kosztow to nie ma co sie martwic

tu masz kalkulator kosztow akwarium, moje wychodzi utrzymanie okolo 10 zl na miesiac
http://aip.pl/~triamond/koszty.htmljezeli masz w miare stale temp. w pokoju to grzalka nie musi byc mocna, jednak w przypadku 17 stopni to nie utrzyma sie nic

czyli u siebie musisz miec

mysle,ze 25W w zupelnosci wystarczy,i tak bedzie szla gura 3 godziny dziennie jezeli zalozysz termormoregulator

na pewno filtr a obsada... standard

albo neonki- powiedzmy 8 sztuk
albo gupiki- ale raczej same samce (nadmierny przyrost)... tylko nie wiadomo czy nie beda sie wtedy gonic

mozesz zalozyc krewetkarium

ja bym chyba na to sie zdecydowal

i do 10 krewetek 6 neonkow

przy odpowiedniej obsadzie roslinnej i dobrym filtrze idacym 24h na dobe powinno byc "baja"