Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gupik zgłupiał?  (Przeczytany 2143 razy)
Adzik
Nowy
*

« : Grudzień 25, 2007, 17:09:26 »

Witam!

Mam drobny problem z panem gupikiem. Kupiłam go kilka dni temu dla samiczki, którą mam jakiś czas. Samczyk jest bardzo ładny, zdrowy, ładny ma ogon. Ale... Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że w ogóle nie interesuje się samiczką Roll Eyes W akwarium mam jeszcze platki i to one stały się obiektem zalotów samczyka. To do nich się wdzięczy, czasem nawet  jest natrętny i platek go odgania Cool Czy ktoś się z Was z czymś takim spotkał?? Czy macie jakąś radę??

Pozdrawiam Smiley
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 25, 2007, 17:22:50 »

No wiesz jak ma jedną to może mu się nie podobać Smiley Dokup samca i ze dwie samice Smiley Chociaż ja bym się cieszył ,że nie mnożą mi sie gupiki ,ale... Podaj litraż akwarium.

Adzik
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 25, 2007, 17:54:57 »

45 litrów. Najwyraźniej woli blondynki. Akurat jestem w takiej sytuacji, że młode gupiki mam zawsze komu oddać:) Szczerze mówiąc, jest to trochę śmieszne bo on ucieka przed nią. Tylko szkoda mi jej bo taka sama jest...
Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 25, 2007, 18:05:00 »

No to tak jak mówiłem dokup jej towarzystwo Wink .Podaj jeszcze obsadę żeby nie było przerybienia Wink

Adzik
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 25, 2007, 18:36:16 »

Akwarium ma prawie rok.W chwili obecnej w akwarium jest para platek + młode (w tym dwie starsze samiczki, które oddaje po świętach), dwa gupiki, 2 kiryski i ślimak. Jakiś czas temu miałam stadko gupików jednak dorwała je jakaś dziwna choroba no i uchowała się tylko ta samiczka.
Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Grudzień 25, 2007, 19:09:07 »

Dokup jeszcze ze 2 kiryski bo to ryby stadne możesz dokupić te gupiki i wszystko będzie ok. Wink

wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Grudzień 25, 2007, 19:31:22 »

czasem tak jest że samce żyworódek gonią co popadnie. U mnie taż była podobna sytuacja, a także taka, że samiec mieczyka zalecał się do samiczek gupików.

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Grudzień 25, 2007, 19:36:58 »

czasem tak jest że samce żyworódek gonią co popadnie. U mnie taż była podobna sytuacja, a także taka, że samiec mieczyka zalecał się do samiczek gupików.
W ogóle ryby żyworodne nie są moim zdaniem interesujące ze względu na swój charakter co potwierdza m.in. takie zachowanie Tongue

wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Grudzień 25, 2007, 19:38:05 »

W ogóle ryby żyworodne nie są moim zdaniem interesujące ze względu na swój charakter co potwierdza m.in. takie zachowanie Tongue
Zupełnie się z toba zgadzam i dlatego szybko z nich zrezygnowałem Wink

glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Grudzień 25, 2007, 19:42:36 »

Najwyraźniej woli blondynki.

ja tez ale to szczegol Tongue . no pierwsze akwarium co mialem to wlasnie w nim trzymalem gupiki i mieczyki, samczyk ciagle ganial za samiczkami mieczyków - widocznie wolał rude Smiley . nie wiem czemu tak sie działo.

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #10 : Grudzień 27, 2007, 20:08:34 »

ja kiedys wpusilam 6zwinnikow do akwa i tak sie spodobaly mieczykowi ze nie dawal im spokoju i po 2dniach wykonczyl 5 zwinnikow swoimi zalotami. dodam ze samiczki mieczyka 2 byly w akwa obecne i non-stop kotne -taki kochas

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: