hunk
Zainteresowany

|
 |
« : Październik 17, 2007, 11:04:16 » |
|
Które odmiany Anubiasów sąnajleprze do hodowli z pielęgnicami ?? i które jalpeiej rosną na lawie i korzniach ?? 
|
|
|
|
|
|
"Albo rybka, albo pipka. Jak powiedział Hamlet"
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 17, 2007, 12:23:36 » |
|
Chyba większość o ile nie wszystkie popularne anubiasy dobrze rosną na korzeniach i lawie i nadają się do trzymania z pielęgnicami. Mają twarde liście więc ryby nie powinny ich ruszać i kłącza które przywiązuje się do korzeni, skał, lawy...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 17, 2007, 23:07:54 » |
|
Dziękuje A jakies inne odmiany roślin znacie które mają twarde liście i rosną na korzeniach i awach ?? no i które mogę byc trzymane z pielęgnicami ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 18, 2007, 07:24:51 » |
|
Zależy jakie pielęgnice. Miodowym jak przeszkadzał liść anubiasa to go odgryzły i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 18, 2007, 10:51:15 » |
|
Mikrozoria, nurzańce i zwartka aponogetonolistna - takie rośliny widywałam w akwariach z pielęgnicami.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 18, 2007, 14:48:46 » |
|
no ja planuje hodowac perłową pielęgnice. to niepowinna zjesc anubiasów Mikrozoria, nurzańce i zwartka aponogetonolistna - takie rośliny widywałam w akwariach z pielęgnicami.
a tych to niewiem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 18, 2007, 15:29:38 » |
|
No nurzańce i zwartki nie rosną na korzeniach ale widywałam je w akwariach z pielęgniacmi to wpisałam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 21, 2007, 22:31:25 » |
|
właśnie zakupłem zestaw CO2 z kostką lipową  wie ktoś moze jak dawkowac Co2 do akwa 250L ?? I jak długo oświetlac Anubiasy rosnące na korzeniach żeby miały najleprze warunki ?? i czy jeszcze Jakiś nawóz jest potrzebny do jescze leprzego efektu ??
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 22:34:09 wysłane przez hunk »
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 22, 2007, 09:36:30 » |
|
Zestaw CO2 do akwarium z pielęgnicami to nienajlepsze rozwiązanie. Dodatkowe CO2 stosuje się głównie w akwariach roślinnych z silnym światłem i dodatkowym nawożeniem. W akwarium z twardą wodą i wysokim ph czyli taką jaką lubią pielęgnice dawkowanie CO2 mija się imho z celem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 22, 2007, 21:18:41 » |
|
a jakbym miał w akwarium muszle które podniosą poziom ph  ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|