Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « padnięte neonki-co się dzieje?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: padnięte neonki-co się dzieje?  (Przeczytany 1476 razy)
anika
Nowy
*

« : Listopad 06, 2007, 09:03:56 »

Witam! Dziś rano odłowiłam 4 padnięte neonki, został mi tylko 1, jakoś tak marnie wygląda, porusza sie skokowo i jest jakis taki chydawy i tak jakby ma bardziej wystające skrzela. Jakis czas temu miałam ospę rybią,ale zalczyłam ją, padł mi tylko 1 neon. Moje akwarium ma 60 l, mam w nim jeszcze 5 zmienniaków plamistych, którew teraz chowaja się po kątach(ale wyglądaja na całkiem zdrowe), 3 krewetki i 2 karliki szponiaste.Pomóżcie-nie chce stracić kolejnych ryb Sad
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2007, 09:53:47 »

Podaj parametry wody

Satanic
Stały użytkownik

Warto czytać poto żeby wiedzą dzielić sie z innymi

« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2007, 12:35:45 »

Ciekawe czego autor tematu sie spodziewa po opisie który zamieścił.
Ludzie piszcie o akwarium i warunkach w nim bo to co piszecie to jak dzwonienie do mechanika i mówienie ze samochód nie działa i pytanie co macie zrobić.

anika
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 06, 2007, 19:16:15 »

Parametry:
PH: 7,0
GH: 12
KH: 2
NO3: 20

Wczoraj podmieniałam wodę, jak co tydzień 30%, woda stała dobę przed wlaniem jej do akwarium więc to nie mogło być z powodu podmiany-nie dodawałam żadnej chemii, więc nie mogłam z nią przesadzić.Jak przyszłam z pracy zauważyłam że ostatni neonek mi padł- miał na sobie, w zniokomej ilości lekki biały nalot. Zauważyłam też że  rano, jak jeszcze żył, był jakiś taki matowy, nie błyszczący jak zwykle. Na platynkach tez pojawił się ten lekki nalot w niektórych miejscach. Mam nadzieję że to Wam pomoże w identyfikacji. To dłuższy opis mojego baniaka:
 http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,10173.msg80950.html#msg80950
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2007, 19:18:44 wysłane przez anika » Zapisane
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Listopad 07, 2007, 11:38:32 »

Pleśniawka Huh Za niska temperatura (powinno być ok 26)

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: