Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Do jakiego akwarium tyle ryb ?  (Przeczytany 3544 razy)
kasia.pod
Nowy
*

« : Kwiecień 07, 2004, 12:14:17 »

Do jakiego akwarium ( tak około ) mogą być wpuszczone
-4 neonki
-2 brzanki
-2 razbory klinowe
-2 molinezje
-3 dania lamparcie
-sumik szklisty
-10 gupików
Jesli kotś się w tym orientuje prosze o pomoc .  :roll:

Gupiki to najładniejsze rybki pod słońcem Smiley
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 07, 2004, 12:26:33 »

Kupiłaś te zwierzaki, czy dopiero się przymierzasz?
Bo większość z nich to ryby stadne, i trzymanie ich pojedynczo, czy po dwie nie ma sensu, będą się źle czuły.
Niestadne z tego zestawu to tylko gupiki i molinezje, brzanki (sumatrzańskie) mogą w dodatku obgryzać gupikom ogony, radziłbym zrezygnować z części obsady, i myślę że w jakichś 50l się pomieszczą.
Ja bym wtedy zahodował gupiki z neonami i coś na dno, np kiryski i sporo roślinek

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 07, 2004, 16:14:52 »

Ja jak ktoś mnie pyta co za akwa kupić to zawsze proponuje "słoik" Wink taki ze 100l na początek zawsze troche trudniej w nim o przerybienie. Jak już zauważono twoje rybki są stadne np.  neonki i danio odrazu conajmniej 10 bo inacze będą wkiepskiej formie, brzanki min. 5 podobnie razbory a i sumik szklisty lubi towarzystwo swojego gatunku. Tak jednak wyliczając można dojść do przerybienia nawet w 100l. Proponuje z czegoś zrezygnować albo odrazu kupić akwa 150l Wink Pozdr.

112,25
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 08, 2004, 07:46:48 »

Tak jak pisali poprzednicy, wymienione przez Ciebie gatunki są stadne, trzeba zmniejszyć ilość gatunków a zwiększych liczebność poszczególnych sztuk. Brzanki jakie ?

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
kasia.pod
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 08, 2004, 14:37:22 »

Brzanki wysmukłe

kasia.pod
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 08, 2004, 14:39:00 »

A tych ryb nie mam , tylko moja kolezanka w sklepie powybierała i tak sobie zaplanowała dlatego chce jej pomóc .

Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 08, 2004, 15:19:09 »

Brzanka wysmukła może być z weloniastymi, ma łagodne usposobienie i nie powinna podgryzać płetw innym. Z tym że znowu, te dwie sztuki to sie zaraz w akwa zgubią, nalezy powiększyć stadko kosztem innych gatunków luib zrezygnować z nich.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: