Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Żabka  (Przeczytany 16404 razy)
Manithoo
Nowy
*

« Odpowiedz #45 : Grudzień 24, 2005, 22:12:37 »

A ja mam niestety niemiłe wspomnienia z karlikami szponiastymi. Bardzo mi sie podobaja i naprawde mozna je godzinami opserwowac.Mialem je chyba z 2 lata,jadly wszystko smigaly po calym akwie, swietnei sie czuly,a ja z pezyjemnoscia je opserwowalem. A le jak juz podrosly to polowaly juz nie tylko na wodzienia, rureczniki czy ochotke - zaczely zjadac platynki, a raz przylapalem albinosa na doroslym samcu bojownika - lapami wpychal sobie pletwy ryby do pyska.Bylo to dzialanie z premedytacja bo nie tak latwo jest zlapac rybe w 170l.Szkoda mi ich strasznie bylo ale sie rozstalismy-sprzedalem je do akwarystycznego. To bylo jakies 10 lat temu, moze obecnie sprowadzaja jakies mniej krwiozercze podgatunki Smiley ja w kazdym razie poki co ciesze oko krewetkami,ktore daja nie mniejsza satesfakcje.Ale czesti lapie sie w akwarystycznych na tym,ze mam ochote kupic zabki...
marchfa666
Nowy
*

« Odpowiedz #46 : Grudzień 24, 2005, 22:31:33 »

żaby karm albo zywym pokarmem,albo zwyklym pokarmem dlka ryb albo rozwielitka i oczlikami

Zapraszam do odwiedzenia forum o gupikach www.gupik.host.sk

kreweta jest super !!
@$!@
Nowy
*

« Odpowiedz #47 : Wrzesień 16, 2007, 15:24:35 »

Strasznie stary temacik, ale dużo tu o karlikach, więc chyba warto odświeżyć  Grin  .

Ja mam na razie tylko 2 karliki (Klio i Erato- moje dwie małe muzy Wink ) w akwa 25 l z innymi rybciami, ale planuje zakup 80-100 l i wówczas dokupię jeszcze ze 2-3 (to żabki stadne, swą ochotę do figli i ruchu okazują dopiero w większych grupkach!) . Mam z nich wielką pociechę, ale też ciągłe zmartwienie, bo jedna już mi uciekła z akwa i niestety jej nie znalazłam Sad  zmutowana (miała 5 łap!) Agatka była moją ulubienicą, ale cóż  Cry ..

Mam jednak teraz jeden problem: akwa nie może być wysokie, gdyż karliki będą zestresowane długimi trasami w górę i w dół (więc nie wiem, jak ktoś tu trzymał je w 200 l akwa  Wściekły), jednak chciałabym teraz zamówić akwa 80 cm/ cośtam, a nie ma niskich takich akwariów Sad ! Czy radzicie, abym kupiła np. 40 cm i zostawiła 10 cm wolnej przestrzeni, zrobiła na tym wolnym miejscu jakąś wysepkę lub korzeń, czy może byc takie wysokie, kiedy będę miała wysokie korzenie i rośliny (dodam, iż Klio woli siedzieć właśnie na roślinach niż na dne) ??
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: