Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: chowająca się żabka  (Przeczytany 3115 razy)
parad0x
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 20, 2007, 18:10:30 »

Mam żabke od dwoch tygodni i mam z nia maly problem. Wogole jej nie widac w akwarium bo wkopuje sie pod korzen. Zeby ja zobaczyc musze go podniesc. Czasami mysle ze juz nie zyje, ale jakos sobie radzi. Moje pytanie brzmi co zrobic aby zabka sie nie chowala? Dokupic jej druga zabke? Czy przemeblowac tak, aby sie nie chowala, choc ma wiele mozliwosci na kryjowke?
vipercp
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 20, 2007, 21:43:02 »

Witam
tez mam żabke i tez sie chowa i tego chyba nie zmienisz
a w nocy tez nie pływa ,i czy wogole cos je?
pozdrawiam papa
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 21, 2007, 17:17:00 »

nie wiem Grin w zologicznym mowila ze one jedza to co rybki nie dadza rade resztki... szkoda bo myslalem se se bedzie plywac normalnie a nie bac sie mam zabke a tak jak bym jej nie mial a taka piekna jest Cheesy
@$!@
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 21, 2007, 20:20:13 »

Dokup jej drugą (i trzecią... Wink ), najlepiej czują się w stadzie..
Jak zwykle ,,zjada resztki po rybach''  Roll Eyes   Angry  ! Owszem, żabki jedzą płatki, kiedy są głodne, ale dawaj im również mrożoną ochotkę np. przez pensetę i poruszaj jej przed pyszczkiem, lub po prostu daj jej pokarm żywy, a zobaczysz, że się pojawi!

P.S. jaką masz wysokość akwa??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2007, 20:21:51 wysłane przez @$!@ » Zapisane
Wampi129
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 21, 2007, 20:38:10 »

parad0x przeczytałam twoją obsade i niestety z przykrością stwierdzam ze ten twoj "glonojad"-->pisze tak bo niewiem jakiego masz .
Ten glonojad pownien byc w zbiorniku conajmniej 100 l wiec nie radzenco go trzymac musisz go oddac =/a wklasnie dokup tej zabce towarzystwo Wink
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 21, 2007, 21:17:30 »

wysokosc 35 cm Smiley)

co do glonojada to nie wiem  jaki to jest dostelm w prezencie i pieknie je mi glonki ! dlatego nie mam pojecia dlaczego musze go oddac ze co niby za malo ma miejsca jak on ma moze z 5 cm... czasami wydaje mi sie ze przesadzacie kupie specjalnie mu 600 l i bede go sam tam czymal zeby mial luzz ! 
@$!@
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 22, 2007, 12:19:39 »

Daj fote tego glonojada, zazwyczaj zbrojniki dorastają do 30-50 cm, a ten możer byc mały!
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 22, 2007, 13:16:04 »

wlasnie dal bym bym ale mam usb zepsute ;( a to jak bedzie mial z 10 to go odam przeciesz nie bede go trzymal jak bedzie mial 50 cm Cheesy ale on malo plywa wiecej przyklejony do szyby Cheesy
Frosch
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 22, 2007, 19:45:44 »

Żabki lubią przebywać w ukryciu. Tak zachowują się w naturze, jeśli nie ma konieczności znalezienia partnera lub pożywienia. W ten sposób nie tracą cennej energii ani nie narażają się niepotrzebnie na atak drapieżnika. Mmoże też po prostu bać się ryb (chociaż neonki raczej do strasznych potworów nie należą Wink. Mógł też się trafić płochliwy osobnik lub w akwarium może być zbyt silny prąd wody (filtr). Żaby te pochodzą z wód stojących. Jak już ktoś napisał dokup kilka żabek.
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 23, 2007, 10:36:04 »

dziekuje bardzo ! w poniedzialek dokupie zabki i zobaczymy co sie bedzie dzialo :*:*
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: