Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co2 poczatki  (Przeczytany 1918 razy)
misiek13
Zainteresowany
**

« : Listopad 10, 2007, 16:59:04 »

co o tym sadzicie http://www.allegro.pl/item267056615_zestaw_dyfuzor_butla_co2_1000ml_filtus.html    warto kupic na ile czasu to starczy w 50l , usytuowac kolo filtra czy w przeciwnym narozniku? Pozatym jest jeszcze jeden problem mieszkam z dziewczyna  i ona w nocy musi miec spokuj wiec filtr w nocy odpada a wiem ze co2 powinno byc podawane w dzien najlepiej bez filtra macie jakis pomysl??? z gory dzieki
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2007, 07:23:52 wysłane przez misiek13 » Zapisane

kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 11, 2007, 11:08:58 »

o tak małych butlach było już wiele razy na forum - poszukaj Wink.
ale najważniejsze - dziewczyna chce mieć spokój w nocy? albo kup cichy filtr albo postaw akwarium gdzie indziej- (no ewentualnie możesz wyeksmitować dziewczynę Wink ) - bo filtr MUSI chodzić całą dobę . inaczej będziesz miał szybko syf w akwarium i mniej rybek. koniec i kropka.
misiek13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 11, 2007, 20:30:31 »

to do 50tki potzrebuje porady po za tym podobno filtr przy co2 nie moze chodzic? prosze chodi mi o konkretna odp a mianowicie jesli ustawie dyfuzor po 2 stronie akwarium to moze byc czy mozna nawozic w nocy? jak z tego zestawu sie ustawia dawkowanie jutro zamierzam kupic ten zestaw i testy ph bo na tej podstawie sie dawkuje jesli dobrzerozumiem z innych postow POmocy
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2007, 21:05:45 wysłane przez misiek13 » Zapisane

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 11, 2007, 21:15:15 »

Filtr ma chodzić 24h, CO2 też może chodzić 24h i mogą chodzić razem.

Na temat tego zestawu było już kilka razy na forum. Poszukaj.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
misiek13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 11, 2007, 21:18:16 »

poszukaj a nie mozesz powiedziec znasz sie na tym dobrze wiec nie chodzi mi o jakis super doskonaly zestaw bo nie mam $ na to a roslinki sa w srednim stanie i chodzi mi o polepszenie go prosze odpiszcie

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Listopad 11, 2007, 21:23:33 »

pisalam to juz gdzie indziej i nie zamierzam sie powtarzac to nie jest smietnik tylko forum dyskusyjne i opcja szukaj jest wlasnie od tego zeby szukac co juz kiedys ktos napisal a nie pytac po 15 razy to samo no przykro mi ale proponowalabym ci uzyc tej opcji i przede wszystkim zapoznac sie z zasadami pisowni bo nie uwazasz ze tak sie ciezko czyta a przede wszystkim pisze jak nie masz $ to sobie skonstruuj bimbrownie wg mnie jest bardziej oplacalna i wydajna niz te butle

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: