Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Jeśli filtr kubełkowy to TERA czy JBL ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jeśli filtr kubełkowy to TERA czy JBL ?  (Przeczytany 1595 razy)
georgewroc
Stały użytkownik

Stop pneumokokom- wiewiórki górą !!!

« : Sierpień 05, 2007, 20:41:45 »

Jak w temacie? Ktorej firmy jest cichszy, bardziej niezawodny?
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 05, 2007, 20:45:13 »

jezeli chodzi o to któren jest cichy to raczej obydwa są pod tym wzgledem bardzo dobre, mam tetre i wcale go nie słysze, a jezeli chodzi o firme to JBL to chyba duzo lepsza firma od tetry
gadziol6
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 05, 2007, 21:11:46 »

tez mam tetre i zgodze sie z przedmowca ze nic go nie slychac Good ! a co do tej drugiej firmy to niewiem.nie znam nikogo kto by taki uzywal.
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Sierpień 05, 2007, 21:52:01 »

JBL jest w sumie lepszy, Tetry niestety lubią się psuć częsciej.

georgewroc
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 06, 2007, 15:48:02 »

JBL jest w sumie lepszy, Tetry niestety lubią się psuć częsciej.

Szczerze powiem, ze jestem troche zaskoczony. Wydawalo mi sie ze Tetra jest bardziej znana a co z a tym idzie bardizej markowa - niezawodna. O JBL jakos nigdy wczesniej nie slyszalem ale skoro mowicie ze lepsza :-)
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Sierpień 06, 2007, 15:59:07 »

Poprostu wiecej się słyszy o awaryjności Tetry w porównaniu z JBL, ale moze masz racje - dlatego że Tetra jest bardziej popularna. Oprócz nich masz jeszcze do wyboru Hagen albo Unimaxy Aquael'a Wink.

Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 06, 2007, 16:17:18 »

Witam

@Ropek - możesz rozwinąć tę myśl Po prostu więcej się słyszy o awaryjności Tetry w porównaniu z JBL

Akurat stoję przed wyborem kubełka  Grin-po awarii Fluvala(do którego nie mogę dostać części)

pozdr.Torro
georgewroc
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Sierpień 06, 2007, 16:27:03 »

Poprostu wiecej się słyszy o awaryjności Tetry w porównaniu z JBL, ale moze masz racje - dlatego że Tetra jest bardziej popularna. Oprócz nich masz jeszcze do wyboru Hagen albo Unimaxy Aquael'a Wink.

Poczatkowo zastanawialem sie nad Polskim Aquaelem - bo slyszalem ze ostatnio robia coraz lepsze filtry ale ktos mi odradzil. Lepiej kupic moze troszke drozsze ale bardziej niezawodne niemieckiej produkcji.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: