Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Restart akwarium  (Przeczytany 1592 razy)
paupuk2
Stały użytkownik

« : Lipiec 31, 2007, 23:44:35 »

Czesc mam pytanie odnosnie zalozenia akwarium roslinnego czytam o tym bardzo duzo i zamierzam po wakacjach zabrac sie za jego zalozenie.
Ale mam pewien problem bo aktualnie od jakiegos pol roku posiadam akwa 60l sa w nim razbory pretniki i gupik i nie zamierzam tych ryb oddawac wiec pozostana w tym akwa rowniez po zmianie aranzacji. Mam zamiar wymienic podloze na "odpowiednie" do akwa roslinnego (ciagle sie jednak zastanawiam nad skladem podloza ale mam jeszcze troche czasu na zaglebienie sie w ten temat ewentualnie czekam na jakies propozycje ) I po wymianie podloza zasadzic roslinki i wlac tak z 50-70% "starej" wody czyli tej co przedtem byla w akwa a reszte odstanej swierzej wody no i pozostaje mi wposcic od razu mieszkancow ktorzy przedtem byli w tym akwa.
Tak wiec moje pytanie brzmi czy jest to dobry pomysl, w zasadzie nie mam innego wyjscia ale wole sie upewnic.  Wink
dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Wink Cheesy

Ps. szukalm tu na forum wydawalo mi sie ze byl podobny watek ale nie moglam go znalesc Roll Eyes
Maxiger
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 20, 2007, 10:00:21 »

pomysł jak najbardziej dobry ale nie rozumiem tylko jednej żeczy po co Ci stara woda w nowym aqa???

GG: 3700299
Titanic
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 20, 2007, 10:13:53 »

Co do wody. To dobrze byłoby zebys sie upewnił jakie ona ma parametry. I teraz dobrał sobie zestaw roslin.
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 20, 2007, 10:15:47 »

pomysł jak najbardziej dobry ale nie rozumiem tylko jednej żeczy po co Ci stara woda w nowym aqa???
Po to aby nie było problemu z dojrzewaniem zbiornika. Pomysł bardzo słuszny zwłaszcza, że trzeba będzie wpuscic od razu ryby.
paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 20, 2007, 23:58:00 »

Po to aby nie było problemu z dojrzewaniem zbiornika. Pomysł bardzo słuszny zwłaszcza, że trzeba będzie wpuscic od razu ryby.

No o to mi wlasnie chodzi Grin, parametry mam w normie no i roslinki tez juz dobrane( nie mowiac juz o aranzacji WinkGood ! za jakis tydzien dwa ide do sklepu po podloze i roslinki i zabieram sie do roboty Wink Grin
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: