Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Mój zmiennik jest agresywny... co z nim moze byc?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mój zmiennik jest agresywny... co z nim moze byc?  (Przeczytany 1419 razy)
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« : Wrzesień 13, 2007, 09:47:22 »

witam Smiley mam powazny problem... kupilem sobie 2 samiczki i samca platek w slicznym blekitnym kolorze zeby sobie je cudownie rozmnożyc Wink ale mam powazny problem, samiec, ktory nota bene przypomina hiene centkowana jest agresywny wobec jednej samicy, caly czas zapedza ja do rogu akwarium, pod korzen czy rosliny, jak ja przyuwazy to sie prezy sili... nie wiem co z nim poradzic, samica jakos funkcjonuje, tyle ze mala z niej radosc a ona tez chyba nie jest zbytnio zadowolona... pomocy!!!

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 13, 2007, 10:50:01 »

To natura, upatrzył sobie facet paninkę i najzwyczajniej w świcie jest agresywny, bo ona coś do tarła nie gotowa. Obserwuj, jak będzie mocno zmęczona "zalotami" to odseparować będziesz musiał, ale chyba raczej nie ma się czym przejmować.

kafarski
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 13, 2007, 11:57:32 »

możesz dokupić jeszcze jednego samczyka i samiczkę - tak żeby zrobić jakieś stado. jeśli będziesz miał tylko jednego ojca potomstwo F2 i F3 może mieć jakieś wady typu krzywy kręgosłup. chyba żebyś wszystkie młode sprzedawał lub oddawał. pozatym samczyk może atakować inne ryby w braku konkurencji swojego gatunku.
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 13, 2007, 20:28:33 »

hehehhe... w takim razie musze polowac na takie zmienniki Wink poki co kobitka czai sie przed nim, ale twarda jest Wink dzieki Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: