Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: KORZEŃ W AKWARIUM  (Przeczytany 2732 razy)
enter
Nowy
*

« : Kwiecień 18, 2004, 16:32:38 »

Niestety, korzeń który mam w akwarium po wyjęciu okazał sie kruchy, można bez problemu zdrapać zewnętrzną warstwe. Podejrzewam tez ze to sie przyczyniło do tego że w moim akwarium nie mge sobie poradzić z glonami... Jak myślicie? Czy z takim korzeniem można coś zrobić? Gotowałem go ponad godzine w soli (5 litrow wody i 500q soli). Chyba zdecyduje sie na jakąś ekspozycje z kamini, skałek, i tu mam drugie pytanie, czy ktoś widzial w internecie jakieś ładne przykłady na takich akwariów?
meXi
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 18, 2004, 23:29:33 »

Tu masz przykłady mam nadzieje że o to Ci chodzi :

http://www.mmmalawi.giftex.pl/mmmalawi/
http://www.akwarium.netfriend.org/nasze/nuti/akwa.php#
poza tym na www.malawi.pl w galerii też są kombinacje kamyczków, pozdr. :wink:
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2004, 05:13:40 »

Cytat: enter
Podejrzewam tez ze to sie przyczyniło do tego że w moim akwarium nie mge sobie poradzić z glonami... Jak myślicie? ?
możliwe
Czy z takim korzeniem można coś zrobić?
Tak, wywalić Wink
Chyba zdecyduje sie na jakąś ekspozycje z kamini, skałek, i tu mam drugie pytanie, czy ktoś widzial w internecie jakieś ładne przykłady na takich akwariów?

Tylko uwazaj na piaskowce i inne kamienie utwardzające wodę, chyba że masz rybki lubiące właśnie twardą.
Zawsze można kupić/znaleźć w lesie drugi korzeń i spróbować jeszcze raz.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 19, 2004, 15:18:01 »

Do bani taki korzeń, nie wiem czy to z jego powodu masz więcej glonów ale jeśli jest taki kruchy to będziestrasznie zaśmiecać  akwa , no chyba ze zdrapiesz go z zewnątrz i dalej juz taki kruchy nie jest. Polecam wycieczke do lasu po korzonki, łatwo znaleźć cos oryginalniego i to za darmo a korzyści ze spacerów po lesie są nieocenione Smiley. Korzenie ze sklepu to zdzierstwo a i tak nie ma pewności czy są dobre - prosta zasada jeśli chcesz cos mieć dobrze to zrób to samemu Wink warto próbować. o kamieniach juz było więc się nie wypowiadam Wink Pozdr.

112,25
michał
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 21, 2004, 18:15:25 »

Muszę przyznać meXi że ciekawe są tam pomysł trochę sobie pościągałem :wink:

Błądzić to rzecz ludzka!?!
meXi
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 21, 2004, 22:00:59 »

No to życzę powodzenia  w układaniu tego wszystkiego :wink:
michał