|
|
Tomasz26
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 13, 2007, 10:30:44 » |
|
Dosyć ciekawie wygląda  .....tylko nie wiadomo jak w praktyce a troszkę kosztuje....ja chyba bym nie zaryzykował...jak już go kupisz to napisz jak się sprawuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 13, 2007, 10:33:05 » |
|
bo zastanawia mnie to, czy on się nie będzie zapychał bo przewód przed tym pojemnikiem z materiału na odpadki jest wygięty...
|
|
|
|
|
|
126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)
zbrojniki: - samiec 10 cm - 2x samica 8 cm i 7 cm - neon czerwony 20 sztuk
200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):
- 40 małych zbrojników 3 cm długości - 60 neonów (narybek)
|
|
|
Tomasz26
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 13, 2007, 10:37:49 » |
|
ale wygląda to na regulowane,chyba można to przesunąć w pion....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 13, 2007, 10:44:25 » |
|
bo wiesz wydaje mi się że tam jest wirnik taki jak w filtrze wewnętrznym i silnik na prąd stały - może taki jak w zabawkach? nie wiem, a to wygięcie chyba będzie zmniejszac przepływ wody zastanawiam się czy tą rurkę wygiętą można odczepic i bezpośrednio pionowo bez rurki wygiętej zamontowac ten pojemnik na odpadki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomasz26
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 13, 2007, 11:16:08 » |
|
no tak...w sumie to wyliczyłem aż trzy kolanka w drodze do worka na odpady...tego pierwszego to chyba się nie da ominąć i to samo z drugim... Wydaje mi się że wystarczy zdjąć tą rurkę plastikową(trzeci zakręt) i worek zamontować w pionie...ale i tak pozostają dwa zakręty  chyba nie do ominięcia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 13, 2007, 19:21:34 » |
|
wiedzmin, jak masz skarpetke albo ponczocze, kawalek rurki plastikowej albo nawet 30cm weza ogrodowego i w domu brzeczyk, to zrob se to sam w 2 minuty: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,4330.0.html PS ja se zrobilem i dziala perfecto, sila zasysu jest tak optymalna, ze nawet piachu nie wciaga tylko kupki http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,4330.msg67044.html#msg67044PS nawet nie musisz silikonu uzywac, jak dasz ta skarpete wyzej, tak aby jedna gumka byla na rurce a druga na wezyku od brzeczyka. Bedzie troche luzu, ale co tam. W takiej wersji nawer dziurek nie trzeba wiercic. potzreba tylko ok 30cm weza ogrodowego, kawalek skarpety i 2 gumki, w 2 minuty jest zrobiony. Jak nie pasie, to mozna udoskonalic.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2007, 19:31:39 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 13, 2007, 22:01:55 » |
|
Wiesz co jak masz kase to kup, ale jak jesteś typem człowieka co oszczędza, to jak masz napowietracz to kup taki sam tylko właśnie na pompkę, a kosztuje on z 7 złtych też na allegro, bo też się przymierzałam do takiego  Oswald a jakie te gumki??
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 13, 2007, 23:12:02 » |
|
Oswald a jakie te gumki??
qrde, najzwyklejsze gumki, np. takie, jakimi jest zawiazny worek, jak kupisz rybke albo roslinke w sklepie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akwa209
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 14, 2007, 09:10:03 » |
|
Ja bym nie kupila. Ja kupilam podobny za dyche.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 09:34:07 wysłane przez akwa209 »
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 14, 2007, 11:27:52 » |
|
a wogóle ktoś coś takiego ma? chodzi mi o odmulacz na silniczek, jak tak to niech napisze jak to się sprawuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 14, 2007, 14:17:19 » |
|
Recepturki aha, no racja samemu jak się zrobi to będzie leopj
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 14, 2007, 19:01:10 » |
|
no tez mam taki odmulacz i raczej nie widze snesu jego uzywania jak dla mnie to tylko bez uzyteczny gadzet a mianowicie tlumacze dlaczego odmulanie to usuwanie osadu i zwiazkow szkodliwych z wody ktore sie nagramadzaja odmulajac w jakis czesci je tylko usuwasz a podmiane i tak trzeba zrobic wiec sumujac odmulajc podmnienasz wode wgryzasz sie w zwir i wyprowadzasz wszystko na zewnatrz zbiornika a tak wiekszosc pozostaje wiec jaki tu sens ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 14, 2007, 19:39:37 » |
|
ja mam w prawdzie tylka taka samorobke, ale tez jej juz nie uzywam, bo wole robic co 1-2 dni male podmianki wody po 15-30 litrow polaczone z odmulaniem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|