Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: carbo plus co2  (Przeczytany 2632 razy)
Janusz
Nowy
*

« : Marzec 29, 2007, 00:56:08 »

Mam pytanie?, moze ktos wie jak dziala carbo plus co2. Kosztuje 140 dolarow.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2007, 10:38:41 »

w www.zajac.de ich firmowy carbo plus kosztuje 100€. działa na zasadzie utleniania węglowej płytki pod wpływem prądu - tak ogólnie mówiąc - nie wytłumaczę ci dokładnie , dla mnie ważne że to działa. trzeba dokupować te płytki czasem. sam tego nie mam bo widziałem tylko urządzenia droższych firm i kupiłem już butlę. w sklepie mają jednak akwarium wystawowo-reklamowe które chodzi non stop na tym systemie i rośliny bąblują więc jest ''wporzo''.
Janusz
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2007, 23:21:16 »

Dzieki za odp., jeszcze jedno czy tam jest jakas bateria?
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 30, 2007, 01:05:34 »

baterii nie ma, to podłączasz do gniazdka. jest tylko ta wymienna płytka. nie wiem jaka jest regulacja tego, ale powinna jakaś być. jeśli nabędziesz to czy mógłbyś to bardziej opisać?
Janusz
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 14, 2007, 01:35:39 »

Kupilem te maszynke do robienia co2. Jest bardzo dobra, prosta w zainstalowaniu, pracuje do 14 miesiecy na jednej plyce, robi bardzo mikroskopijne bombelki. Ma regulator dawkowania co2 i kontrolke giedy trzeba wymienic wklad. Koniec z bimbrownia i butlami. Gdy sie ustawi dawkowanie co2 na taki poziom jaki sie chce, to pracuje na tym poziomie i dawkowanie nie spada i PH sie nie zmienia tak jak przy bimbrowni. Jest tylko jeden problem---jest to drogie. Polecam.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 14, 2007, 10:58:03 »

cena to zawsze kwestia względna- zależy od kilku rzeczy  Wink. ale w porównaniu z zakupem butli + reduktora+ zaworka el. + sterownik jakiś + napełnianie = wychodzi nawet tanio.
Janusz
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 14, 2007, 16:29:39 »

ODP: Ja mieszkam w USA tutaj ta maszynka kosztuje o kolo 150dol, plytka 40dol, a plytka z metalowa obudowa 50dol. Ten produkt to produkt niemiecki i w Polsce mozna napewno go kupic. Jak chcesz to poszukaj na onet tylko wpisz ( carbo plus  co2 ), wyjdzie duzo  linkow i wszystko bedzie wiadome. Polecam ten produkt.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: