macumba
Nowy

|
 |
« : Maj 30, 2005, 15:17:31 » |
|
Czym karmicie swoje rybki. Jakie uniwersalne pokarmy dla ryb są najlepsze. Czy stosować jeden produkt, czy może raczej urozmaicać rybom menu?
|
|
|
|
|
|
+ 100L
|
|
|
MARCIN141115
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 30, 2005, 16:04:40 » |
|
no jasne ze urozmaicic ja moje karmie larwami komara, rurecznikami i suchym a i teraz jak jest cieply to jakiegos komara zlamie czy muszke
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 30, 2005, 18:04:50 » |
|
U mnie podstawa to Duński granulat proteinowy(Allen Mole) o wadze 2, 3 i 4 gram. Pozatym pokarmy roslinne, mrozona i zywa ochotka.
W mniejszym akwarium suszona rozwielitka i roslinny, niekiedy ochotki.
Pokarm nie moze byc ciagle ten sam, trzeba urozmaicac.
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 30, 2005, 18:47:40 » |
|
Podstawą są w moim akwa pokarmy firmy Tropical ( bioVit, IchtioVit itp) Poza tym rybki otrzymują larwy komarów, rozwielitke, liście sałaty 
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2005, 18:55:36 » |
|
Moje rybki dostają: - Spirulinę platensis 36% tropical - granulat menu z firmy sera (wybarwiający, mięsny, roślinny, musli) - ochotke mrożono - cyklop żywy lub mrożony - komar żywy lub mrozony - artemia żywa - rurecznik od czasu do czasu - serce wołowe - Tropical wysoko proteinowy - bio vit
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
iloveyou
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2005, 14:05:19 » |
|
u mnie podstawą są płatki Tropical Ichtio-Vit, dodaję też Bio Vit, granulat, wafer mix z tetry, oraz tabletki roślinne z Tropicala. Z mięska to ochotka mrożona, cyklop mrożony czasem serca wołowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubo bubo
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2005, 20:45:42 » |
|
Ja swoim daję z suchych pokarmów granulat "PROVEN" nr 0 ,jako że moje rybki nie należą do olbrzymów, a oprócz tego urozmaicam im jedzonko czarnym komarem, artemią i wodzieniem. Oczywiście ochotkę też podaję. Z warzywami (sałata, kalafior) nie eksperymentowałem. A jak jeszcze mieliśmy w pracy pielęgnicę pawiooką, łapaliśmy jej muchy - łykała całkiem spore za jednym razem:)
|
|
|
|
|
|
450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus, 3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 01, 2005, 23:15:07 » |
|
Ja stosuję najczęściej płatki i tabletki różnego rodzaju, ale dokarmiam małymi dżdżownicami, muchami, kalafiorem, czasem kupuję żywe dafnie lub tubifex. A ostatnio w garażu, w akwa 30l mam małą hodowlę dafni, która starcza codziennie na małą porcję 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Szarak
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 28, 2005, 11:34:51 » |
|
Ja je karmie tak :
Rano --> jak wlacze swiatlo to czekam poł godziny i wtedy daje im woreczek wodzieni
Popołudnie --> mała porcja pokarmu roslinnego w płatkach bio-vit (szczegolnie dla neonów)
Wieczor --> 2 godziny przed wyłączeniem światła w akwarium, ponownie dostaj woreczek wodzieni
od czasu do czasu zamiast wodzieni dostaja troche oczlików i wazonkowców
|
|
|
|
|
|
77 litrów : 15 Neonów czerwonych 2 Pielęgnice Ramireza 2 Pielegnice Kakadu 4 Krewetki Amano 2 Bocje wspaniale 3 Kiryski spiżowe 25 litrów : Niedlugo krewetkarium Gadu-Gadu --> 5971492 E-Mail --> r.darasz@op.pl
|
|
|
Owl
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 28, 2005, 13:51:30 » |
|
A moze szarak napiszesz jakie ryby tym karmisz co :lol: :lol: :?:
|
|
|
|
|
|
200l 4*yellow 5*red red 4*maingano 4*pyszczak złocisty 2*MPanga 4*pyszczak wydłuzony 1*plektostomus 25l 1*bojownik(samiec) 3*bojownik(samica) 60l 10*neon innesa 5*neon czarny 5*kirysek
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 28, 2005, 20:30:32 » |
|
karmie platkami roslinnymi i takimi do oczka bo tanie i jedza jak durne.tabletkami przyklejanymi na szybe i spadajacymi na dno .salata .szpinakiem.chyba wszystkie mrozonki od czasu do czasu tzn-mielone malze - larwy komarow - zielenina - owady - ochotka - dafnie.no i chyba bo nie stwierdzilem naocznie malymi gupikami.molinezjami.platkami- bo malo mam maluszkow w ogolnym.czasem jakies zuczki muszki zywe. a ty Owl jak karmisz swoje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 28, 2005, 20:34:01 » |
|
ja polecam rozwielitki, ochotke i larwy komarów
|
|
|
|
|
|
160l tanga - 5 naskalniki ozdobne - 5 szczelinowce leleupa - 1 glonek
|
|
|
Owl
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 29, 2005, 15:44:05 » |
|
Ja karmie tak: Neonki 2 razy żywym pokarmem badź płatkami i raz dziennie drobniutkim zóltkiem jajka. Pyszczaki karmie 3 razy dziennie Tropical malawi,groszkiem,marchewka i ogólnie tym co z warzyw lubia.Plektostomusa w tym samym akwa sałata i tabletkami dla glonciów Bojowniki tabletkami,zywym i suchym 2 razy dziennie. Zawsze karmie taka iloscia zeby ryby zjadały to w ciagu 2 min(wyjatek stanowi plektostomus który sie wszystkim delektuje  ) Narybek karmie artemia i zóltkiem z jajka.
|
|
|
|
|
|
200l 4*yellow 5*red red 4*maingano 4*pyszczak złocisty 2*MPanga 4*pyszczak wydłuzony 1*plektostomus 25l 1*bojownik(samiec) 3*bojownik(samica) 60l 10*neon innesa 5*neon czarny 5*kirysek
|
|
|
Szarak
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 04, 2005, 19:53:28 » |
|
A moze szarak napiszesz jakie ryby tym karmisz co Laughing Laughing Buzz off mann!!!!!!! :evil: Popelnilem blad ale juz go naprawilem!!! I nie musisz sie za niego do mnie czepieac do konca zycia!!!
|
|
|
|
|
|
77 litrów : 15 Neonów czerwonych 2 Pielęgnice Ramireza 2 Pielegnice Kakadu 4 Krewetki Amano 2 Bocje wspaniale 3 Kiryski spiżowe 25 litrów : Niedlugo krewetkarium Gadu-Gadu --> 5971492 E-Mail --> r.darasz@op.pl
|
|
|
Owl
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 05, 2005, 09:18:30 » |
|
Popełniasz go nadal ale rób co chcesz.. :? A Twoja złosc utwierdza mnie tylko w tym ze mam racje :lol: Ja sie Ciebie nie czepiam,ale czemu nie napoiszesz jakie ryby tym karmiłes cooo :?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|