Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbrojnik niebieski  (Przeczytany 1660 razy)
Wojtek 92
Stały użytkownik

« : Październik 19, 2009, 15:31:21 »

Kupiłem od kolegi samice zbrojnika niebieskiego i robi się coraz chudsza ma tak jakby zapadły brzuch czy to coś ma oznaczać?? Dodam że mam samca tej samej rasy/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c24642d3beeea54a.html
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2009, 17:39:51 »

OJ OJ choruje jak nic Sad . Zarówno taki wklęsły, jak i wzdęty brzuszek są najczęściej oznaką jakiejś choroby układu pokarmowego. Mogą to być objawy pasożytów- dlatego najlepiej dać zbrojnika na kwarantanę i ewentualnie leczyć, ale ja nie umiem dokładnie określić na jaką chorobę i jakim lekiem...to może ktoś inny... W każdym razie odłów go do oddzielnego akwa z bardzo dobrymi warunkami (bo nieodpowiednie szybko nasilą chorobę) i na początek zacznij dobrze karmić żeby wykluczyć że brzuszek ma wklęsły z głodu.

A czy ta biała smuga pod głową zbrojnika to tylko zdjęcie tak wyszło czy on tak ma. Bo trochę niedokładnie widać, ale jeśli to nie wina zdjęcia to może być pleśniawka

Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #2 : Październik 19, 2009, 21:28:56 »

http://www.zbrojniki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=32

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 20, 2009, 16:19:06 »

To tylko zdjęcie tak wyszło. Jeśli chodzi o tę białą plamę. A może to zmiana środowiska sprawiła że ryba nie jadła i dlatego tak jest?? Możliowe moje stwierdzenie czy to naprawde coś poważnego??
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 07:25:01 wysłane przez Wojtek 92 » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: