Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium początki  (Przeczytany 2737 razy)
Stachu.G
Nowy
*

« : Grudzień 27, 2012, 10:40:42 »

Witam ojciec wyszedł tylko na śmietnik z jakimiś kartonami, a wrócił z czymś takim Cheesy

Chciałbym założyć, z tego przeciętne akwarium, z jakimiś małymi rybkami bo przecież zdaję sobie sprawę z tego że przy, tak małej objętości zbiornika, dużo nie zdziałam. Dotychczas ustaliłem że chyba grzałka (urządzenie z zielonym przewodem) działa, bo podłączone do sieci, po jakimś czasie oddaje ciepło, z dwóch pompek działa chyba tylko jedna (czarna) po podłączeniu, wężyka z kamieniem i włożeniu go do szklanki z wodą odchodzą bąbelki Smiley. Zielone elementy to chyba odmulacz w częściach ? wychodzi, na to że jest wybrakowany, a kupno części luzem chyba nie wchodzi w grę ? Termometr jest chyba sprawny, brakuje do niego chyba tylko przyssawki ?
Proszę o informację co jeszcze ewentualnie muszę zakupić oprócz rybek oczywiście Wink
Burza
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2012, 14:21:25 »

Sprawdz czy akawarium jest szczelne zalewając je wodą w wannie.
Przydał by się jakiś filtr, mała kaskada i po problemie.
Do akwarium jakieś korzenie, roślinki?
W małych zbiornikach można robić piękne rzeczy przy niedużych kosztach.
Przeczytaj poradniki o zakładaniu akwarium, które na pewno Ci się przydadzą.
Powodzenia!  Cheesy

Stachu.G
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2012, 20:05:55 »

Witam fakt akwarium jest bardzo małe bo raptem 7l Wink
Sprawdzałem już jego szczelność i wszystko jest ok, filtr mam gąbkowy wewnętrzny z tego co zauważyłem i pewnie go użyje, bo nie chciał bym pakować w nie nie wiadomo ile kasy ze względu na rozmiar zbiornika.
Nie mam jeszcze żadnych roślin i nie wiem jakie można ewentualnie zastosować, przeczytałem już parę niby poradników ale wszystkie na które natrafiłem są napisane po łebkach i nic z nich nie wyniosłem  Sad.
Zastanawiam się jeszcze nad rybkami pewnie będzie to jakieś max 3-4szt popularne są gupiki ale czy nie ma innych malutkich rybek ? 
Burza
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2012, 20:53:45 »

Zawsze można krewetki Wink

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: